Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου
FACEBOOK

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Νικολάου. Εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες και ταύτισε το όνομά του με το οικονομικό ρεπορτάζ.

Πέθανε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπου νοσηλευόταν μετά από αιφνίδιο πρόβλημα υγείας ο δημοσιογράφος, Νίκος Νικολάου.

Ο Νίκος Νικολάου, εμβληματική προσωπικότητα της δημοσιογραφίας, εργάστηκε σε μεγάλες εφημερίδες και ταύτισε το όνομά του με το οικονομικό ρεπορτάζ.

ADVERTISING

Γεννήθηκε το 1931 στη Χαλκίδα και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).

Από το 1952 έως τα μέσα του 1955 ήταν πολιτικός εξόριστος στον Άη Στράτη.

Ξεκίνησε να εργάζεται στη δημοσιογραφία το 1955 ως οικονομικός συντάκτης στην «Αυγή» και εργάστηκε παράλληλα στη «Ναυτεμπορική» και την «Εξπρές». Μεταξύ 1974 και 1990 εργάστηκε στην «Καθημερινή», της οποίας τη διεύθυνση ανέλαβε το 1989.

Μεταξύ 1990 και 2004 εργάστηκε στο «Βήμα», όπου διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής. Επέστρεψε στην «Καθημερινή» το 2005.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Η ελληνική δημοσιογραφία θρηνεί την απώλεια ενός από τους σημαντικότερους δημοσιογράφους των τελευταίων δεκαετιών, του Νίκου Νικολάου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 91 ετών. Ο Νίκος Νικολάου είχε διατελέσει διευθυντής της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, αναπληρωτής διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και διευθυντής του περιοδικού «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ». Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση της Ενώσεως.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΗΕΑ
SHARE:

24Media Network