Πέθανε ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός

Πέθανε ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός
facebook

Εφυγε από τη ζωή ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός νικημένος από τον καρκίνο.

Ενας από τους πιο μαχητικούς Ελληνες συνδικαλιστές, ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός έφυγε την Παρασκευή από τη ζωή μετά από πολύ μεγάλη και πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Εδωσε πολλά με τους αγώνες του για την καθιέρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

Ο Μιχάλης Κουρουτός, ο Πρόεδρός μας, ο ηγέτης της Ομοσπονδίας μας, ταξιδεύει από το πρωί στο Επέκεινα, μετά από γενναία, πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν τη συντριβή, την οδύνη, τον πόνο όλων μας, των συντρόφων, των συνοδοιπόρων, των συναγωνιστών, των φίλων.

Έφυγε ένας μεγάλος, έφυγε ένας αναντικατάστατος. Έφυγε ένας από τους κορυφαίους συνδικαλιστές της γενιάς του, ένας άνθρωπος που άλλαξε το ρου των πραγμάτων στο χώρο της Παιδείας, που η φωνή του ακουγόταν δυνατή, πέρα από τα στενά όρια του κόσμου της εκπαίδευσης. Ένας άνθρωπος που αγαπούσαν οι φίλοι και σέβονταν οι αντίπαλοι.

Δίνουμε τη δέσμευση ότι θα συνεχίσουμε το δύσβατο, το μοναχικό, τον ωραίο όμως δρόμο που χάραξε. Έναν δρόμο που επιφυλάσσει πολλές πίκρες και λίγες χαρές. Αξίζει όμως αυτός ο σκληρός, συχνά άνισος αγώνας. Αξίζει να πολεμάει κανείς, όπως πολέμησε ο Μιχάλης σε όλη του τη ζωή, για το όνειρο. Για μια καλύτερη εκπαίδευση, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για την αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού, για τα δίκαια των εργαζόμενων, για τις νέες γενιές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα