Πέθανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης – Ήταν θετικός στον κορονοϊό

Πέθανε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης – Ήταν θετικός στον κορονοϊό
Ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης Eurokinissi

Σε ηλικία 62 ετών, ενώ είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από την ζωή ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης, μετά από τριήμερη μάχη με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Όπως αναφέρει η Μακεδονία, την είδηση του θανάτου του Μητροπολίτη επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, δήλωσε ότι ο μητροπολίτης «νοσηλευόταν τρεις μέρες στο “Παπαγεωργίου” σε απλή κλίνη με οξυγόνο. Χθες μίλησα το πρωί μαζί του και ήταν καλύτερα από την προηγούμενη μέρα. Αλλά το απόγευμα έπεσε το οξυγόνο του και τελικά σήμερα…».

Ο Ιωάννης Τασσιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη την 1η Οκτωβρίου του 1958.

Το 1979 αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το 1982 από το τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μητροπολίτης Λαγκαδά εξελέγη στις 10 Μαΐου του 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Είχε διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης και είχε ανακηρυχθεί διδάκτωρ θεολογίας στη Θεολογικὴ Aκαδημία της Ούζγκοροντ στην Ουκρανία. Είχε επίσης συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου. 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα