Πέτρος Φιλιππίδης: Το Μάρτιο η δίκη για βιασμό και δύο απόπειρες

Πέτρος Φιλιππίδης: Το Μάρτιο η δίκη για βιασμό και δύο απόπειρες
Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγείται στις Φυλακές Τρίπολης Giannis Karamanis / SOOC

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα βρεθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου.

Στις 18 Μαρτίου αναμένεται τελικά να ξεκινήσει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η δίκη προσδιορίστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη και έτσι ο ηθοποιός που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως, θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση (2008) για δύο απόπειρες βιασμού (2010 και 2014).

Υπενθυμίζεται ότι από τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του, τελικά του ασκήθηκε δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό κατα συρροή που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014.

Κατά την κατηγορία, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί σε ασελγείς πράξεις.

Οι καταγγελίες

Οι αναφορές των γυναικών που έφεραν τον Πέτρο Φιλιππίδη αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη είναι τρεις. Η πρώτη αφορά καταγγελία βιασμού, η οποία φέρεται να έλαβε χώρα το 2008. Σ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έχει καταθέσει ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Με χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014, φέρονται να είναι οι δύο απόπειρες βιασμού που έχει αποδοθεί στον Πέτρο Φιλιππίδη. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι πήγε στο καμαρίνι του και επαγγελματικούς λόγους -να συζητήσουν για ένα ρόλο- και όταν ο κωμικός της επιτέθηκε, εκείνη διέφυγε.

Η δεύτερη γυναίκα έχει καταθέσει -κατά πληροφορίες- ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της.

Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα