Πλατεία Βάθη: Πλάνα μέσα από την κατάληψη που ζούσαν οι πρόσφυγες

Πλατεία Βάθη: Πλάνα μέσα από την κατάληψη που ζούσαν οι πρόσφυγες
Πλάνα από την κατάληψη

Συνολικά, εντοπίστηκαν στους δύο χώρους 269 παράτυποι μετανάστες, ανάμεσά τους και οικογένειες με παιδιά-Μεταφέρθηκαν όλοι στην Διεύθυνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση και έλεγχο των εγγράφων τους και από εκεί ανάλογα με το καθεστώς παραμονής τους θα μεταφερθούν ίσως σε κάποιο προσωρινό χώρο και στη συνέχεια σε δομές φιλοξενίας

Ολοκληρώθηκε ομαλά η αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε από νωρίς σήμερα το πρωί για την εκκένωση του «Τοσίτσειου Σχολείου», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και ενός ακόμη κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016.

Στις συγκεκριμένες καταλήψεις και στα τρία χρόνια που τελούσαν αυτά τα κτίρια υπό κατάληψη, έχουν σημειωθεί πολλές φορές ακόμα και πρόσφατα, σκληρές συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και συμμοριών αλλοδαπών που λυμαίνονται την περιοχή, ενώ κάποιες από αυτές κατέληξαν μάλιστα αιματηρές.

Πλάνα από την κατάληψη

Εντός του κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, βρέθηκαν 90 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι, ενώ ένας από τους αλλοδαπούς άνδρες συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Εντός του κτιρίου στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν 179 αλλοδαποί και συγκεκριμένα 67 άνδρες, 50 γυναίκες και 62 ανήλικοι, ενώ κατασχέθηκαν δυο πιστόλια, τα οποία θα εξεταστούν εάν είναι λειτουργικά ή replica καθώς και φυσίγγια πυροβόλου όπλου.

Πλάνα από την κατάληψη

Όλοι οδηγήθηκαν στην Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους. Όσοι διαπιστωθούν να μην ανήκουν σε κανένα καθεστώς παραμονής και να μην έχουν καταγραφεί θα συλληφθούν και όσοι είναι τυχόν καταγεγραμμένοι θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας. Από τον έως τώρα έλεγχο των αλλοδαπών που οδηγήθηκαν για ταυτοποίηση και έλεγχο εγγράφων στην Διεύθυνση Αλλοδαπών, προέκυψε για έναν Σύρο ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για βιασμό ανήλικης, το οποίο και εκτελέστηκε.

Μετά την ολοκλήρωση των εκκενώσεων εισήλθαν στους χώρους συνεργεία του Δήμου για καθαρισμό των κτιρίων και για την σφράγισή τους. Σημειώνεται ότι το ακίνητο στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ, γνωστό ως «Τοσίτσειο Σχολείο», ανήκει στην Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, η συνολική επιφάνεια και των τεσσάρων επιπέδων του ανέρχεται σε 1.460 τ.μ. και πιθανολογείται ότι ανεγέρθηκε με σχέδια του Ερνέστου Τσίλλερ, ενώ μέχρι το έτος 2014 λειτουργούσε ως εκπαιδευτήριο.

Πλάνα από την κατάληψη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα