Πλειστηριασμοί: Απετράπη μετά από κινητοποίηση έξωση στα Πετράλωνα – Στο σπίτι κατοικούν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες

Πλειστηριασμοί: Απετράπη μετά από κινητοποίηση έξωση στα Πετράλωνα – Στο σπίτι κατοικούν δύο άτομα με ειδικές ανάγκες
902gr

Οικογένεια αναπήρων απειλείται με έξωση αφού το σπίτι τους στα Πετράλωνα έχει πληστηριαστεί. Η κινητοποίηση απέτρεψε τη δυσάρεστη εξέλιξη.

Πέτυχε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η προσπάθεια αποτροπής έξωσης που έλαβε χώρα την Παρασκευή το απόγευμα στα Πετράλωνα.

Οπως αναφέρει o 902.gr πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν μητέρα και γιος με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο και δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου.

Αμεση για μια ακόμα φορά η παρέμβαση εργαζομένων, μαζικών φορέων, κατοίκων της γειτονιάς των Πετραλώνων για να αποτραπεί έξωση, να μην πεταχτεί στο δρόμο οικογένεια ανάπηρων, όπερ και εγένετο.

Ο πλειστηριασμός του σπιτιού έγινε πέρσι. Έχουν γίνει προς το παρόν δύο δικαστήρια, από τα οποία το ένα δικαιώνει την οικογένεια και εκκρεμεί και άλλο το 2025. Ωστόσο η νέα ιδιοκτήτρια που το απέκτησε στον πλειστηριασμό απαιτεί τώρα το ακίνητο και προχωρά σε έξωση, την οποία επιχείρησε και την Παρασκευή συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Η αξία του ακινήτου στα άνω Πετράλωνα ξεπερνά κατά πάρα πολύ το ύψος του δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η 4η περίπτωση οικογένειας με ανάπηρο μέλος που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο.

Σημειώνεται πως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο και του ΚΚΕ με τους Γιώργο Στεφανάκη, Χάρη Χουρδάκη, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Χρήστο Κατσώτη βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το περιστατικό

“Μια νέα απόπειρα έξωσης συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής. Στα Άνω Πετράλωνα, έγινε επιχείρηση από την αστυνομία να πεταχτεί από το σπίτι της ανάπηρη μητέρα και το παιδί της μετά από πλειστηριασμό. Ωστόσο, η άμεση αντίδραση πολιτών και φορέων απέτρεψε προς το παρόν την έξωση. Εκεί βρέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας και έκανε την εξής δήλωση:

«Σήμερα μια μονογονεϊκή οικογένεια στα Άνω Πετράλωνα κινδύνευσε να βρεθεί στο δρόμο. Ήρθαν αστυνομικές δυνάμεις και ξεκίνησαν τη διαδικασία της έξωσης. Ευτυχώς κινητοποιήθηκε η γειτονιά και αυτή η διαδικασία ακυρώθηκε. Το σημερινό πλαίσιο που έχει φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ θα πετάξει χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο. Πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το πλαίσιο. Πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη στέγη και στην κατοικία»”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα