ΠΟΕΔΗΝ για “Αττικόν”: Ασθενείς με παθολογικά προβλήματα νοσηλεύονται με γυναίκες της μαιευτικής κλινικής

ΠΟΕΔΗΝ για “Αττικόν”: Ασθενείς με παθολογικά προβλήματα νοσηλεύονται με γυναίκες της μαιευτικής κλινικής
Νοσοκομείο Αττικόν intime

Για κίνδυνο μετάδοσης λοιμώξεων στο νοσοκομείο "Αττικόν" κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ, μετά την απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου να διαθέσει κλίνες της μαιευτικής σε περιστατικά του παθολογικού τομέα.

Για επικίνδυνη απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου Αττικόν κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ η οποία σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την νοσηλεία ασθενών με παθολογικά αίτια μαζί με γυναίκες της μαιευτικής κλινικής, στην προσπάθειά του να κρύψει τα ράντζα που υπάρχουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

“Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ για να κρύψει τα ράντζα του νοσοκομείου εξέδωσε επικίνδυνη απόφαση για διάθεση 24 κλινών της ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ, ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ που διαθέτει συνολικά 40 κλίνες, σε περιστατικά του παθολογικού τομέα”, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με τη ΠΟΕΔΗΝ, στο Νοσοκομείο Αττικόν “Σήμερα νοσηλεύονται 15 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα μαζί με τις γυναίκες της μαιευτικής, γυναικολογικής κλινικής. Οι μαίες παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα σε παθολογικά περιστατικά. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Αυτό δεν είναι λύση στα ράντζα των νοσοκομείων γενικά”.

Για να κρύψουν τα ράντζα νοσηλεύουν τα παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές των νοσοκομείων στη διασπορά. Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης λοιμώξεων. Επίσης το επίπεδο ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας δεν είναι ίδιο” συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

“Εάν είναι έτσι να επιλυθεί το ζήτημα των ράντζων, καλύτερα τα ράντζα. Υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να επιλυθεί το πρόβλημα των ράντζων. Τα έχουμε προτείνει. Να ανοίξει το νοσοκομείο ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΛΟΙΜΩΔΩΝ που έκλεισε πριν 10 χρόνια. Δείτε την απόφαση που ξεσήκωσε τους εργαζόμενους, γιατρούς, μαίες στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ. Καλούμε τον Υπουργό να παρέμβει για να ανακληθεί η απόφαση”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα