Ποινική δίωξη κατά των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου

Ποινική δίωξη κατά των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου

Κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και απείθεια κατ'εξακολούθηση, καθώς δεν έδωσαν στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων

Της Αντωνίας Ξυνού

Ποινικές διώξεις σε βάρος των δημάρχων Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, και Ζωγράφου, Τίνας Καφαστάκη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την αξιολόγηση στους δήμους.

ADVERTISING

Πλέον οι δύο δημοτικοί άρχοντες αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και της απείθειας επίσης κατ' εξακολούθηση καθώς -σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση- αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Την έρευνα χειρίστηκε η εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα, η οποία έδωσε τη σχετική παραγγελία για τις ποινικές διώξεις, ενώ πλέον η δικογραφία χρεώθηκε σε πταισματοδίκη, ο οποίος θα προχωρήσει σε περαιτέρω προανάκριση.

Η υπόθεση ερευνήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με αφορμή φάκελο που της διαβίβασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, για άρνηση παράδοσης στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

SHARE:

24Media Network