Πωλείται το ιστορικό σπίτι του Μιαούλη στην Ύδρα-Πόσο θα “πιάσει”

Πωλείται το ιστορικό σπίτι του Μιαούλη στην Ύδρα-Πόσο θα “πιάσει”

Το αρχοντικό του ναυάρχου Μιαούλη κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον ναύαρχο, το 1808 στην περιοχή αυλάκι στην Ύδρα σε ένα οικόπεδο χιλίων εκατό μέτρων.

Ένα από τα ωραιότερα σπίτια της Ελλάδας, η ιστορική κατοικία του Μιαούλη στην Ύδρα, βγαίνει στο σφυρί προς 4,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Πρόκειται για ένα σπίτι – μουσείο. Τόσο για λόγους αρχιτεκτονικής αλλά κυρίως γιατί εκεί έζησε η μεγάλη μορφή της επανάστασης του 1821, Ανδρέας Μιαούλης.

 

Η αρχική τιμή στη σελίδα του οίκου δημοπρασιών Sothebys ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια.  Ο δήμαρχος Ύδρας έστειλε ήδη επιστολή στην υπουργό Πολιτισμού.

 

Το αρχοντικό του ναυάρχου Μιαούλη κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον ναύαρχο, το 1808 στην περιοχή αυλάκι στην Ύδρα σε ένα οικόπεδο χιλίων εκατό μέτρων. Έχει εμβαδό 748 μέτρα και αποτελείται από έξι κρεβατοκάμαρες και έξι μπάνια.

 

Απ’εξω το σπίτι έχει την απλότητα και την αισθητική που ταιριάζει στην Ύδρα. Πέτρα, κεραμίδια και μπλε παράθυρα.  Τίποτα δεν εμποδίζει τη θέα. Το εσωτερικό είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

 

Ζωγραφισμένα ταβάνια, πανάκριβα δάπεδα, καμάρες που στολίζουν κάθε παράθυρο. Η θάλασσα φαίνεται ακόμα και αν κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι.

 

Οι υδραίοι δεν την ονόμασαν τυχαία grande dame, δηλαδή επιφανή κυρία.

Ο καπετάνιος Ανδρέας Μιαούλης, ένας από τους πιο ξακουστούς πλοιοκτήτες της εποχής του, προσέφερε τα πλοία του και ανέλαβε ναύαρχος του υδραίικού στόλου με τον οποίο αντιμετώπισε την Οθωμανική αυτοκρατορία κατά θάλασσα.

 

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του οίκου Sotheby’s

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα