Πολίτες μπλόκαραν δύο πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Πολίτες μπλόκαραν δύο πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Φωνή λαού… απέτρεψε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δυο πολιτών στον Πύργο

Την αναβολή του πλειστηριασμού για δύο κατοικίες δανειοληπτών προκάλεσαν οι αντιδράσεις πολιτών στον Πύργο όπως αποκαλύπτει το patrisnews.gr.

Ομάδες πολιτών απέτρεψαν την διενέργεια των πλειστηριασμών, οι οποίοι επρόκειτο να γίνουν την Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο Πύργου, για δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες ενώ η διαμαρτυρία οργανώθηκε μετά από κινητοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρώτη υπόθεση αφορούσε την πρώτη κατοικία του εργολάβου, Νικολάου Τρίμμη, για χρέος της τάξεως των 6.800 ευρώ, για το οποίο ο κ. Τρίμμης δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις εφημερίδες.

"Το 2007 είχα πάρει δάνειο  επιχειρηματικό από τη Γενική Τράπεζα γύρω στα 40.000 ευρώ. Μέχρι το 2009 πλήρωνα κανονικά αλλά από το 2010  σταμάτησα γιατί 3 χρόνια τώρα είμαι άνεργος.

Ξαφνικά πληροφορήθηκα ότι η Τράπεζα βγάζει στο σφυρί  μια κατοικία που έχω 40 τ. μ.", σημείωσε ο κ. Τρίμμης.

Η  δεύτερη περίπτωση ήταν ενός κατοίκου από το Σκουροχώρι και αφορούσε στεγαστικό δάνειο ύψους 140.000 ευρώ, το οποίο λόγω της κρίσης σταμάτησε να εξυπηρετεί ο δανειολήπτης εδώ και δύο χρόνια.

Η διαδικασία των  πλειστηριασμών επρόκειτο να γίνει στις 4.00-5.00μ.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου στο οποίο προσήλθαν οι δικαστικοί επιμελητές και η συμβολαιογράφος, αλλά λόγω της παρουσίας των διαμαρτυρομένων πολιτών και της απουσίας κάποιου ενδιαφερομένου αναβλήθηκε.

(Πηγή: patrisnews)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network