Πολιτική αγωγή Γρηγορόπουλου: "Να μην υπάρξει άλλη δικαστική επιβράβευση κρατικής δολοφονίας"

Στιγμιότυπο από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από ειδικό φρουρό
Στιγμιότυπο από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος από ειδικό φρουρό EUROKINISSI

Οι δικηγόροι της οικογένειας του 15χρονου μαθητή, Αλ. Γρηγορόπουλου, Ζωή και Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε ανακοίνωσή τους επικροτούν την απόφαση για αναίρεση κατά του ελαφρυντικού που χορηγήθηκε στον ειδικό φρουρό Επ. Κορκονέα.

Τη συνέχιση του αγώνα «για να μην υπάρξει άλλο αθώο παιδί δολοφονημένο από όπλο αστυνομικού» επιβεβαιώνουν οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, Νικ. και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι επικροτούν την αναίρεση που ασκήθηκε για την αναγνώριση ελαφρυντικού στον Επ. Κορκονέα.

Όπως αναφέρουν, «η εμπεριστατωμένη αναίρεση που άσκησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά της Αποφάσεως του Μ.Ο.Ε. Λαμίας ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικού στον δολοφόνο του Αλέξανδρου, Επαμεινώνδα Κορκονέα, και την αποφυλάκισή του, δικαιώνει την εξ αρχής αντίδρασή μας σε αυτήν την προκλητική απόφαση, επιβράβευσης της δολοφονίας ενός αθώου 15χρονου παιδιού από ένοπλους αστυνομικούς. Η πράξη του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου συνιστά ενέργεια εκπλήρωσης υψηλού δικαστικού καθήκοντος και ουσιαστικής θεσμικής ευθύνης».

Παράλληλα, αναφέρουν που τόσο η οικογένεια του Αλέξανδρου, όσο και οι ίδιοι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να λάμψει η αλήθεια και να επιβληθεί δίκαιη τιμωρία για το έγκλημα. Για να μην υπάρξει άλλο αθώο παιδί δολοφονημένο από όπλο αστυνομικού, για να μην υπάρξει άλλη δικαστική επιβράβευση κρατικής δολοφονίας, που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα κι αφήνει απροστάτευτο κάθε επόμενο Αλέξανδρο». Μάλιστα, επισημαίνουν ότι στα 10 σχεδόν χρόνια υπεράσπισης της μνήμης του Αλέξανδρου «δεν έπαψαν να ενεργοποιούνται σκοτεινοί μηχανισμοί, που επιδιώκουν την συγκάλυψη του εγκλήματος και την υπόθαλψη των υπαιτίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Αρείος Πάγος εξετάζει τον "σύννομο βίο" που οδήγησε εκτός φυλακής τον Κορκονέα

SHARE: