Πορεία προς τη Βουλή για την εργατική Πρωτομαγιά

Πορεία προς τη Βουλή για την εργατική Πρωτομαγιά
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΟ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (EUROINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Πάρα τις συνθήκες καραντίνας, η διαδήλωση των εργαζομένων για την Πρωτομαγιά έγινε, έστω και με διαφορετικές συνθήκες.

Με προστατευτικές μάσκες ή μαντήλια και αποστάσεις μεταξύ των διαδηλωτών, έγινε η φετινή διαφορετική πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά, από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του Αναρχικού χώρου.

Στην πρώτη πορεία που τα καλυμμένα πρόσωπα …δεν ποινικοποιούνται, αρκετός κόσμος βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με σύνθημα “Οι αγώνες δεν μπαίνουν σε καραντίνα”.

Οι προσυγκεντρώσεις έγιναν στα Χαυτεία και την Πλατεία Κλαυθμώνος λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και η πορεία των εργαζομένων κατευθύνθηκε προς τη Βουλή κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Στην συγκεντρωση συμμετείχαν σωματεία όπως η ΠΕΝΕΝ, ο ΣΥΒΧΑ, ο ΣΜΕΔ, το σωματείο NOKIA, ο ΣΕΦΚ, το σωματείο PUBLIC, το σωματείο της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων ΜΚΟ, το σωματείο εργαζομένων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, αλλά και το ΝΑΡ.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν πως η εργατική Πρωτομαγιά είναι εργατική απεργία και όχι κρατική γιορτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα