Η αντεπίθεση των αγανακτισμένων

Η αντεπίθεση των αγανακτισμένων
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. (PHASMA / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ) Phasma

Δεν έλειψαν οι εντάσεις από την πορεία συμπαράστασης των "αγανακτισμένων" προς τους Βρετανούς εξεγερμένους. Ωστόσο επεισόδια δεν σημειώθηκαν, ενώ υπήρξαν απίστευτες σκηνές με τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να πηγαίνουν σχεδόν βόλτα με τα ΜΑΤ (Vid + Pics)

Μία πορεία όλο απρόοπτα και μικροεντάσεις ήταν αυτή των “αγανακτισμένων” την Πέμπτη, η οποία και ξεκίνησε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ ως ένδειξη συμπαράστασης στους Βρετανούς εξεγερμένους.

Από νωρίς κλούβα των ΜΑΤ βρισκόταν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κρατούσε σε απόσταση το πλήθος που ήθελε να προσεγγίσει τη βρετανική πρεσβεία.

Εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε η πρώτη σχετική ένταση, όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να τοποθετήσουν πανό στο αστυνομικό όχημα.

 

Δεν τα κατάφεραν όμως, ακολούθησαν διαβουλεύσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οπότε και αποφάσισαν να πάρουν το δρόμο της επιστροφής.

Όμως, σκηνές απείρου κάλους είχαν προηγηθεί νωρίτερα με τους “αγανακτισμένους” να προσπαθούν να ξεφύγουν από την επιτήρηση της αστυνομίας στα στενά του Κολωνακίου και γενικότερα σε όλους σχεδόν τους κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Αθήνας, μέχρι τα στενά της Πλάκας.

Μάλιστα, κάποιοι τουρίστες ακολούθησαν τους διαδηλωτές. Μόλις η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα ακολούθησε δεύτερη σχετική ένταση.

 

Κάποιοι διαδηλωτές κι ενώ η πορεία είχε τελειώσει ξεκίνησαν να περπατάνε ανάμεσα στα διερχόμενα οχήματα.

Η κατάσταση έβαινε προς εκτόνωση, αλλά τότε ομάδα διαδηλωτών αποφάσισε να παραμείνει στο Σύνταγμα και να συνεχίσει την διαμαρτυρία της για τα γεγονότα στο Λονδίνο.

Ακολούθησαν έντονοι διαπληκτισμοί αλλά τελικά οι διμοιρίες των ΜΑΤ κατάφεραν να απομακρύνουν τους “αγανακτισμένους” από την λεωφόρο Αμαλίας και να τους περιορίσουν πάνω στο πεζοδρόμιο, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα