Πόρισμα Αστυνομίας: Αθώος ο μητροπολίτης Μόρφου για τις τις ομοφοβικές δηλώσεις

O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος
O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος MOTIONTEAM

Η κυπριακή Αστυνομία δεν εντοπίζει τη διάπραξη ποινικού αδικήματος στις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου.

Δεν εντοπίζει τελικά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος εκ μέρους του μητροπολίτη Μόρφου η κυπριακή Αστυνομία, σε σχέση με τις ρατσιστικές και ομοφοβικές δηλώσεις του. Ως εκ τούτου είναι αμφίβολο κατά πόσον θα διωχθεί ποινικά. Σημειώνεται ότι με αυτή την εισήγηση, ο φάκελος της υπόθεσης πήγε στη Νομική Υπηρεσία για να μελετηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος», ο Μητροπολίτης κλήθηκε τελευταίος και έδωσε γραπτή κατάθεση για τα όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του και προκάλεσε σάλο.

ADVERTISING

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε ο φάκελος ο οποίος την περασμένη βδομάδα διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία με το εύρημα πως δεν εντοπίζονται ποινικά αδικήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάληξη αυτή της Αστυνομίας συνεκτιμήθηκαν οι επεξηγήσεις που έδωσε ο Μητροπολίτης, λέγοντας ότι οι αναφορές του δεν έγιναν στην κύρια ομιλία του αλλά αφού του υποβλήθηκε σχετική ερώτηση. Φέρεται, επίσης, να ανέφερε ότι δεν είπε κάτι άλλο παρά μόνο αυτό που λέει ο Άγιος Πορφύριος.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Γενικός Εισαγγελέας θα μελετήσει όλο το υλικό που υπάρχει στον ανακριτικό φάκελο και θ’ αποφασίσει για τις οδηγίες που θα δώσει σχετικά με τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης. Ο ίδιος μπορεί να συμφωνήσει με τους ανακριτές ή να διαφωνήσει ή και να αποφασίσει κάτι άλλο. 

Η έρευνα είχε ζητηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη την 1η Αυγούστου, με επιστολή που απέστειλε προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας «για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα».

Προηγήθηκε όπως προαναφέραμε, καταγγελία προς τον Γενικό Εισαγγελέα, από τον Κώστα Γαβριηλίδη, σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, ο οποίος ζητούσε να ερευνηθεί κατά πόσον οι αναφορές του Μόρφου συνιστούν δημόσια ομοφοβική ρητορική μίσους, «αφού, όπως υποστήριξε, με κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών».

Οι προκλητικές δηλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης έγινε "viral" όταν σε βίντεο εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι ο Γέροντας Πορφύριος, του είχε πει ότι η ομοφυλοφιλία σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις σεξουαλικές προτιμήσεις της γυναίκας κατά την εγκυμοσύνη της.

Σε άλλο βίντεο ο Μητροπολίτης Μόρφου μίλησε για τις εκτρώσεις στην Κύπρο καθώς και για τον κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά, που σκότωσε πέντε γυναίκες και δυο ανήλικα παιδιά: «Είπα και αλλού. Δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που εσκότωσεν ο δολοφόνος. Ρε εσού έκαμες τρεις εκτρώσεις, τα μωρά σου, και τώρα υποκριτή και Φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα; Και αυτό είναι σε πάρα πολλά σπίτια που έχει συμβεί, σε πάρα πολλές οικογένειες που έχει συμβεί η έκτρωση. Δεν είναι κάτι μεμονωμένο. Μια χώρα που έχει τόσες εκτρώσεις και δολοφονούμε τα παιδιά μας, είναι δυνατόν να μην γεννήσει ένα τέτοιο δολοφόνο»; είπε.

Ο Μητροπολίτης συνέχισε λέγοντας ότι «Όσον αυξάνεται το ποσοστό των εκτρώσεων θα έχουμε τέτοια περιστατικά και τότε είναι που θα φανερώνεται η υποκρισία μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητροπολίτης Μόρφου: Ποινική έρευνα μετά τις δηλώσεις του για την ομοφυλοφιλία

Παραλήρημα Μητροπολίτη Μόρφου: Έχουμε τόσες εκτρώσεις και μαραζώνουμε για τα παιδάκια που σκότωσε ο "Ορέστης"

SHARE:

24Media Network