Πώς φτάσαμε στον ναζιστικό χαιρετισμό της Σταυρούπολης

Διαβάζεται σε 1'
Πώς φτάσαμε στον ναζιστικό χαιρετισμό της Σταυρούπολης
Πορεία ακροδεξιών στη Σταυρούπολη thestival

Οι επιθέσεις των ακροδεξιών και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, είναι το τελευταίο μιας σειράς επεισοδίων, στα οποία οι Αρχές έκλειναν τα μάτια

Την περασμένη Κυριακή, μετά από μία εβδομάδα ακροδεξιών επιθέσεων και προκλήσεων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μια ομάδα νεοναζί επιτέθηκε σε μέλη της ΚΝΕ που μοίραζαν φυλλάδια στην Ηλιούπολη, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα. Η Αστυνομία ταυτοποίησε τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών έναν οργανωμένο οπαδό κι έναν νεαρό που φέρεται να συμμετείχε στην άγρια επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, το 2018 στον Λευκό Πύργο.

Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη είναι εκρηκτικό. Μόνο που οι επιθέσεις των ακροδεξιών και οι ναζιστικοί χαιρετισμοί στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Αντίθετα, είναι το τελευταίο μιας σειράς επεισοδίων, στα οποία οι Αρχές έκλειναν τα μάτια. Οι ίδιοι πυρήνες, χωρίς να συνδέονται απαραίτητα μεταξύ τους, εκκολάφθηκαν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, τις κερκίδες των γηπέδων και τελευταία στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών. Η ακροδεξιά απειλή είναι ξανά στον δρόμο και τα σχολεία, ακριβώς έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα