Πουλικάκος: Το χέρι του Ρουπακιά όπλισε η καφρίλα του και η καφρίλα των συντρόφων του

Πουλικάκος: Το χέρι του Ρουπακιά όπλισε η καφρίλα του και η καφρίλα των συντρόφων του
ndp photo agency

"Ο Παύλος Φύσσας δεν είναι ο μόνος που έχει θυσιαστεί, ούτε ο τελευταίος φαντάζομαι. Υπάρχουν και πολλοί ανώνυμοι που έχουν θυσιαστεί" υπογράμμισε ο γνωστός καλλιτέχνης με αφορμή τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα, που διοργανώνονται 5 χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα.

«Αυτές οι ιστορίες δεν έχουν αρχή και τέλος. Η ευχή “ποτέ μην ξαναγίνει” είναι κλισέ: Ο Παύλος Φύσσας δεν είναι ο μόνος που έχει θυσιαστεί, ούτε ο τελευταίος φαντάζομαι. Υπάρχουν και πολλοί ανώνυμοι που έχουν θυσιαστεί» δήλωσε στον Βασίλη Κουφόπουλο και την εκπομπή «Στιγμιότυπα 24/7» στον News 24/7 στους 88,6 ο καλλιτέχνης Δημήτρης Πουλικάκος με αφορμή τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα, που διοργανώνονται αύριο, Σάββατο, στο Κερατσίνι, πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή.

«Καλές είναι οι συναυλίες και οι συγκεντρώσεις όμως ούτε με συναυλίες ούτε με εγκυκλίους πατάσσεται ο φασισμός και ο ναζισμός. Θέλει δουλειά πολλή, καθαρό μυαλό και σταθερότητα. Η κοινωνία, ο κόσμος μόνο δια του παραδείγματος χαμπαριάζει.» Στην ερώτηση ποιο θα πρέπει να είναι το παράδειγμα για να μη στρέφεται ο κόσμος στον φασισμό, ο κ. Πουλικάκος απάντησε: «Να είσαι άνθρωπος. Άλλο η αλληλεγγύη και άλλο η φιλανθρωπία. Μην αφήνουμε τους εαυτούς μας να γίνονται “κάφροι”. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και δεν είναι εύκολο».

«Όταν είναι εφησυχασμένος ο κόσμος, η αλληλεγγύη παραλύει κατά κάποιο. Δυστυχώς σε ακραίες καταστάσεις παρουσιάζονται τα καλύτερα και τα χειρότερα ένστικτα του ανθρώπου» πρόσθεσε.

«Η καφρίλα του και η καφρίλα των συντρόφων του» ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του Ρουπακιά κατά τον κ. Πουλικάκο, ο οποίος σχολίασε ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής «είναι στην ουσία φοβισμένα ανθρωπάκια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα