Πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ιερισσού

ΤΡΙΠΟΛΗ--ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI
ΤΡΙΠΟΛΗ--ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Στον κατάμεστο από πιστούς, εντός κι εκτός, μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, πραγματοποιήθηκε από τον μακαριώτατο αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και πλειάδα ιεραρχών, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου (Αθανασόπουλου), παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, βουλευτών και αυτοδιοικητικών αρχών, από την Αρκαδία και τη Χαλκιδική.

Ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, απευθυνόμενος στον χειροτονηθέντα ιεράρχη τον κάλεσε, «να προσέχεις εαυτοίς και παντί το ποίμνιον.

Δύο αλήθειες, δύο κόσμοι. Ο εαυτός μας και οι πολλοί, οι άλλοι κι εκείνο που τα συνδέει αυτούς τους δύο κόσμους είναι, ‘'το προσέχετε''». Προσθέτοντας, πως «η προσοχή είναι στον εαυτό μας η οποία κατευθύνεται προς τους άλλους, τους εγγύς, προς αυτούς που πρέπει να διακονήσουμε. Χρειάζεται προσοχή λοιπόν, γιατί όποτε αυτοί οι δύο κόσμοι χωρίστηκαν, δηλαδή ο εαυτός από το σύνολο, είχαμε πάντοτε εκτροπές».

Ο μακαριώτατος αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι είμαστε σε μια δύσκολη εποχή και αποστολή σου είπε, είναι να καλλιεργήσεις την εικόνα του πεσμένου ανθρώπου. Στην εποχή μας ανέφερε ο κ. Ιερόνυμος, «λείπει το μήνυμα της ελπίδας» και τόνισε, «καθήκον της εκκλησίας και των κληρικών είναι μέσα από τη διακονία να γιγαντώσουμε τις ψυχές των ανθρώπων που μας περιβάλλουν, γιατί αυτοί που γονατίζουν, λυγίζουν σήμερα και δακρύζουν πρώτα πρέπει να γιγαντώσουμε την ψυχή τους κι όταν η ψυχή τους δυναμώσει θα βρει διέξοδο στις δυσκολίες».

Ο μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος παρότρυνε το νέο μητροπολίτη Ιερισσού, «πηγαίνοντας στη Μακεδονία να υπηρετήσεις τον ευγενή λαό της περιοχής, να δοξάσεις το Θεό και να τιμήσεις την Τρίπολη. Να φοβάσαι το Θεό και να ντρέπεσαι το λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο νέος μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος καλωσόρισε τους ιερείς και τους εκπροσώπους του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής στη χειροτονία του κι απευθυνόμενος σ' αυτούς και το νέο του ποίμνιο επισήμανε, «επιτρέψατέ μου να σας διακονήσω και ως λαμπάδα επιθυμώ να δαπανηθώ σ' αυτή την διακονία. Πάρετέ με στις προσευχές σας και ανοίξατε τις καρδιές σας για να εισέλθω».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξελέγησαν οι νέοι μητροπολίτες Πρεβέζης και Ιερισσού

SHARE:

24Media Network