Πρόεδρος Επαγγελματιών Ίντερνετ: Έτσι μπορούν να διαβάζουν τα μηνύματά σου στο Gmail

Android smartphone , ηλεκτρονικές εφαρμογές apps. Eικόνα αρχείου.
Android smartphone , ηλεκτρονικές εφαρμογές apps. Eικόνα αρχείου. AP

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Ιντερνετ, Γιώργος Επιτήδειος, εξηγεί με ποιό τρόπο μπορεί να διαβάζονται από τρίτους ηλεκτρονικά μηνύματα στο Gmail και δίνει βασικές οδηγίες για να φρενάρουμε τις "διαρροές"

"Ναι, δυστυχώς είναι πιθανό να συμβαίνει μαζικά. Αυτό δεν έχει να κάνει άμεσα με την Google, έχει να κάνει περισσότερο με το Android, το λειτουργικό σύστημα για τα κινητά τηλέφωνα. Όταν εγκαθιστούμε μία καινούρια εφαρμογή μέσω Ιντερνετ, συνήθως μας πετάει ένα 'παραθυράκι', το οποίο μας λέει πως η εφαρμογή μας ζητά ορισμένα δικαιώματα στο κινητό μας. Πολλές εφαρμογές ζητάνε πρόσβαση και στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι κάποιες εφαρμογές που φτιάχτηκαν για Android από τρίτους - όχι από την Google - ώστε να πετούν για παράδειγμα alert μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο κινητό, είχαν την δυνατότητα να διαβάζουν emails χρηστών. Όπως είπαν οι ίδιοι, το έκαναν μόνο για να τσεκάρουν ότι δουλεύει σωστά η συγκεκριμένη εφαρμογή. Τώρα κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος", εξήγησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή "βρε καλώς τους" με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Ιντερνετ, Γιώργος Επιτήδειος.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι η προσοχή των χρηστών πρέπει να είναι επικεντρωμένη στις εφαρμογές (apps/applications), χωρίς να αλλάξουμε απαραίτητα πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

"Έχουμε την κακή συνήθεια, όποτε μας πετά ένα μηνυμα το κινητό τηλέφωνο ή ο υπολογιστής μας, να το βάζουμε στην άκρη και να λέμε 'εντάξει πάμε παρακάτω'. Τα μηνύματα που λένε για κάθε εφαρμογή τί δικαιώματα ζητάει στο τηλέφωνό μας, καλό είναι να τα κοιτάζουμε. Και αν ζητούν περίεργα πράγματα, που δεν θα έπρεπε... Δεν μπορεί ας πούμε μία εφαρμογή για ένα ξυπνητήρι, να μου ζητάει το mail μου ή την τοποθεσία μου (location). Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ...Οπότε να υποψιαζόμαστε", υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών του Ίντερνετ.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξή του στο Ραδιόφωνο 24/7.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Media and Internet
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απίστευτη παραδοχή από την Google: Μηνύματα του Gmail διαβάζονται από τρίτους

Το νέο Gmail είναι εδώ: Αυτές είναι οι σημαντικότερες αλλαγές

'Στοπ' από τη Google στις ενοχλητικές διαφημίσεις υπενθύμισης

SHARE:

24Media Network