Προσαγωγές για τους καφέδες στον Γερμανό πρόξενο

Προσαγωγές για τους καφέδες στον Γερμανό πρόξενο

Τρεις προσαγωγές για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του Γερμανού πρόξενου

Σε τρεις προσαγωγές εργαζομένων- διαδηλωτών της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για τα χθεσινά επεισόδια κατά την επίσκεψη του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας, Χανς Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 3ης ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.

Συγκεκριμένα, επεισόδια σημειώθηκαν την Πέμπτη λίγο μετά τις 9 το πρωί στη ΔΕΘ της Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται η 3η ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων. Εργαζόμενοι στους δήμους υποδέχτηκαν με γιουχαΐσματα τον Γερμανό πρόξενο και τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, Χ.Γ. Φούχτελ που συμμετέχει στην συνέλευση.

Διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια με νερό και αυγά, γιούχαραν και προπηλάκισαν μέλη της γερμανική αντιπροσωπείας καθώς μήλον της έριδος ήταν η παρουσία του Χανς Γιόακιμ Φούχτελ. Προηγήθηκε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των εργαζομένων, στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος εντός του χώρου της έκθεσης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων προπηλακίστηκε ο πρόξενος της Γερμανίας στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕ – ΟΤΑ, “η παρέμβαση και το ύφος του κ. Φούχτελ δείχνει πώς η συγκυβέρνηση έχει παραδώσει τη χώρα στους Γερμανούς, οι οποίοι συμπεριφέρονται ως κατακτητές και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους”.

“Ποιος κυβερνά τη χώρα; Με ποιο δικαίωμα ο κ. Φούχτελ και η παρέα του συστήνουν απολύσεις και αποφασίζουν αν θα περικοπούν οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μεταθέτοντας στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού την επιβάρυνση της λειτουργίας της;”, είναι τα ερωτήματα που θέτει στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Η Ομοσπονδία διερωτάται τέλος:

“Η Κ.Ε.Δ.Ε. και οι αιρετοί που έχουν κάνει τον κ. Φούχτελ συνομιλητή τους, τι απαντούν στις κατάπτυστες αυτές δηλώσεις του; Συμφωνούν με αυτά που λέει;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα