Προσάραξε πετρελαιοφόρο στο λιμάνι των Ψαρών

Ρύπανση από πετρελαιοειδή και πίσσα σε έκταση περίπου 1,5χλμ παρουσιάστηκε στην ακτή μεταξύ Κυνοσούρας και σεληνίων, μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ" ανοιχτά του Σαρωνικού στην Αταλάντη, την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Η φωτογραφία από την παραλία της Κυνοσούρας.
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)
Ρύπανση από πετρελαιοειδή και πίσσα σε έκταση περίπου 1,5χλμ παρουσιάστηκε στην ακτή μεταξύ Κυνοσούρας και σεληνίων, μετά την βύθιση του δεξαμενόπλοιου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ" ανοιχτά του Σαρωνικού στην Αταλάντη, την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Η φωτογραφία από την παραλία της Κυνοσούρας. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών για να αντιμετωπιστεί τυχόν ρύπανση ή εισροή υδάτων

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Λιμεναρχείο Χίου έπειτα από προσάραξη πετρελαιοφόρου πλοίου στο Λιμάνι των Ψαρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο «ΕΚΟ 2» με 15 άτομα πλήρωμα επιχείρησε να δέσει στο λιμάνι των Ψαρών, όμως προσάραξε στα αβαθή.

ADVERTISING

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων Αρχών για να αντιμετωπιστεί τυχόν ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Πάντως ο Δήμαρχος Ψαρών Κ. Βρατσάνος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και σημείωσε ότι σύντομα το πλοίο θα ρυμουλκηθεί. «Από την ενημέρωση που είχα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πρόκειται για νέο πλοίο διπύθμενο το οποίο ευτυχώς προσάραξε σε αβαθή ύδατα και όχι σε κάποια ξέρα. Σύντομα θα φθάσει στην περιοχή ρυμουλκό που θα το ρυμουλκήσει».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό ήταν το παρθενικό δρομολόγιο του συγκεκριμένου πλοίου στα Ψαρά.

(Με πληροφορίες από PolitisChios.gr)

SHARE:

24Media Network