Προσλήψεις μονίμων σε καταστήματα κράτησης

Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού
Στιγμιότυπο από τις φυλακές Κορυδαλλού EUROKINISSI

Συνολικά 639 μονίμους υπαλλήλους αναμένεται να προσλάβει μέσω ΑΣΕΠ το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την ενίσχυση των φυλακών της χώρας.

Στην πρόσληψη 639 επιπλέον μονίμων υπαλλήλων προχωρά το επόμενο διάστημα το υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να ενισχυθούν τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.

Οι θέσεις θα είναι διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων, και συγκεκριμένα προβλέπονται οι ακόλουθες θέσεις: 234 Φύλακες, 204 Εξωτερικοί Φρουροί, 28 Ιατροί, 51 Νοσηλευτές, 25 Κοιν. Λειτουργοί, 5 Ψυχολόγοι, 5 Κοινωνιολόγοι, 7 Εγκληματολόγοι, 7 Μηχανικοί, 11 Πληροφορικοί, 53 Διοικητικοί και 9 λοιπών ειδικοτήτων. Παράλληλα, σύμφωνα με το αίτημα ζητείται η πρόσληψη 258 υπαλλήλων στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας και 381 στα λοιπά καταστήματα κράτησης της χώρας.

ADVERTISING

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προπαρασκευή έχει ήδη αρχίσει, ενώ η προκήρυξη αλλά και όλη η διαδικασία επιλογής θα γίνει από την Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ. «Με την πλήρη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης προσδοκάται η μέγιστη δυνατή επίτευξη των στόχων της σωφρονιστικής πολιτικής τόσο για την ασφάλεια όσο όμως και για την ανθρωπιστική μεταχείριση των κρατουμένων με σκοπό την κοινωνική επανένταξη» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης και προσθέτει: «Επιδεικνύεται έτσι εμπράκτως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών».

SHARE:

24Media Network