Προσωρινοί αποκλεισμοί στην Ολυμπία Οδό, στο Αίγιο

Προσωρινοί αποκλεισμοί στην Ολυμπία Οδό, στο Αίγιο

Σε ποια σημεία της Ολυμπίας Οδού συνεχίζονται τα έργα, από ποιους δρόμους θα διεξάγεται η κυκλοφορία

Του Δημήτρη Μπαλή

Σε λιγότερο από 10 ημέρες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία η Ολυμπία Οδός. Τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με τις συμβάσεις και τις καθορισμένες ημερομηνίες, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, την Κορίνθου – Πατρών, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συν από μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, σε τέσσερα σημεία θα εξακολουθήσουν να γίνονται έργα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τα έργα λοιπόν φθάνουν στην κορύφωσή τους και για το λόγο αυτό γίνονται και ορισμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Από αύριο Τετάρτη 22/03/2017 έως την Παρασκευή 31/03/2017, θα αποκλειστούν οι κλάδοι εξόδου της κατεύθυνσης από Πάτρα και εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα του Κόμβου Ανατολικού Αιγίου (Χ.Θ. 172,5) της ΝΕΟ Κορίνθου Πατρών ενώ παράλληλα θα λειτουργήσουν οι νέοι κλάδοι εξόδου της κατεύθυνσης από Πάτρα και εισόδου στην κατεύθυνση προς Αθήνα του Κόμβου Δυτικού Αιγίου (Χ.Θ. 178,5).

Προσωρινοί αποκλεισμοί στην Ολυμπία Οδό, στο Αίγιο

Η κυκλοφορία της ΝΕΟ από Πάτρα προς Αίγιο θα εξυπηρετείται από τον Κόμβο Δυτικού Αιγίου και η κυκλοφορία από Αίγιο προς Αθήνα θα διεξάγεται μέσω της ΠΕΟ και θα εισέρχεται στη ΝΕΟ Κορίνθου – Πατρών είτε μέσω του κόμβου Δυτικού Αιγίου είτε μέσω του κόμβου Καλαβρύτων, όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

Το κυρίως ρεύμα επί της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών και στις δύο κατευθύνσεις, καθώς και οι κλάδοι του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα του Κόμβου Ανατολικού Αιγίου δεν επηρεάζονται και θα λειτουργούν κανονικά.

Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες από τον αρμόδιο Κατασκευαστή (ΑΚΤΩΡ, μέλος της Κ/Ξ Άπιον Κλέος).

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από τις εν λόγω περιοχές.

SHARE:

24Media Network