Προθεσμία έλαβε ο Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων

Προθεσμία έλαβε ο Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς eurokinissi

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του βρέθηκαν ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, ζητώντας χρόνο για να ετοιμάσουν τις έγγραφες εξηγήσεις του πρώην υπουργού Υγείας.

Προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος έχει κλητευθεί από τις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις για την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς μετέβησαν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην υπουργού, οι οποίοι έλαβαν την προθεσμία για τια αρχές Ιουνίου, οπότε και ο Μ. Σαλμάς αναμένεται να καταθέσει τις επιγραφές εξηγήσεις του με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαφαίνονται ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608/50).

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις. Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα, το ένα εκ των οποίων εμφανίζεται να συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά. Κατά πληροφορίες, έχουν ελεγχθεί πέριπου 550 παραπεμπτικά, τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Στην πλειοψηφία τους φέρεται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα