Πρώτη Ανάσταση: Ο "ιπτάμενος ιερέας" στη Χίο έκλεψε και πάλι την παράσταση

Πρώτη Ανάσταση στη Χίο

Με τον γνώριμο πλέον θεαματικό τρόπο, ο π. Χριστόφορος Γουρλής μετέφερε το Αναστάσιμο μήνυμα, αμέσως μόλις ήχησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες στην Ευαγγελίστρια της Χίου.

Με λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Πρώτη Ανάσταση στη Χίο, με τον ιερέα της Ευαγγελίστριας, π. Χριστόφορο Γουρλή, να κερδίζει για άλλη μια χρονιά της εντυπώσεις και τις καρδιές των πιστών.

Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα.

«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

ADVERTISING

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου.


Πηγή: 

politischios.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πάσχα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χίος: Εντυπωσιακές εικόνες από τον Ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο

Πρώτη Ανάσταση: Ο ιερέας από τη Χίο που γίνεται viral κάθε χρόνο

Ανάστα ο Κύριος! Ο 'πατήρ ιπτάμενος' χτύπησε ξανά

SHARE:

24Media Network