Πρώτη δικαίωση για τους εργαζόμενους στα Market In

Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δίκη "Χρυσής Αυγής" την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών. Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Δημήτρης Γώγουλος για την επίθεση στο ελεύθερο κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου 2013. Η κατάθεση πραγματοποιείται για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Επιστρέφουν από αύριο στη δουλειά τους οι απολυμένοι της πρώην «Καρυπίδης» με προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου

Την προσωρινή επιστροφή στη δουλειά τους κέρδισαν οι απολυμένοι της επιχείρησης «Καρυπίδης» και από αύριο επιστρέφουν στα πόστα τους, στα καταστήματα πια της Market In.

Το δικαστήριο ουσιαστικά αποδέχεται ότι η Market In είναι συνέχεια της «Καρυπίδης» και θα πρέπει να προσλάβει όλους τους εργαζόμενους.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, η νίκη αυτή βγάζει συμπεράσματα για όλους και δείχνει στην πράξη πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

Μετά τα τελευταία γεγονότα στο super market MARKET IN, τον τρίμηνο αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι του πρώην ΚΑΡΥΠΙΔΗ με το Σωματείο τους και το Εργατικό Κέντρο, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρέπεια, η πίεση που ασκήθηκε και η επιμονή τους είχαν αποτέλεσμα. Από αύριο επιστρέφουν στην δουλειά τους με την προσωρινή απόφαση και του δικαστηρίου. Η νίκη αυτών των εργαζομένων βγάζει συμπεράσματα για όλους μας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

Η μάχη που έδωσαν με το ταξικό Σωματείο τους και την συμπαράσταση των εργαζομένων όλων των κλάδων δεν πήγε χαμένη..

Κανένας εργαζόμενος μόνος, μέσα από τον συλλογικό αγώνα μέσα από το Σωματείο μας θα κερδίζουμε μικρές και μεγάλες μάχες. Εμείς έχουμε τη δύναμη αρκεί να το καταλάβουμε.

Συνεχίζουμε δυναμώνουμε το Σωματείο μας, παλεύουμε για ζωή με δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στην γενική απεργία της 14ης Δεκεμβρίου όπως κατήγγειλε μέσω του Ραδιοφώνου 24/7 στους 88,6 δολοφονικό χτύπημα έξω από το Market In των Ιωαννίνων, από ανθρώπους του υποκόσμου, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί από την εργοδοσία για να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πέντε τραυματισμοί διαδηλωτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταγγελία για δολοφονικό χτύπημα κατά εργαζομένων στα Ιωάννινα

Έφοδος του Ρουβίκωνα στο Market In στα Πετράλωνα

SHARE:

24Media Network