Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστρια στην Κρήτη – Την εντόπισαν αστυνομικοί

Πρώτο κρούσμα κορονοϊού σε τουρίστρια στην Κρήτη – Την εντόπισαν αστυνομικοί
Yποδοχή πτήσης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Την ίδια στιγμή στη μονάδα covid του Βενιζελείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη. 

Ο εντοπισμός του πρώτου θετικού κρούσματος κορονοϊου ταξιδιώτη στην Κρήτη μετά την επίσημη άφιξη ξένων επισκεπτών στα αεροδρόμια του νησιού μας, σήμανε και συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και το μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας.

Κι αυτό γιατί η γυναίκα από τη Ρουμανία που κάνει με το σύζυγό της διακοπές στην Κρήτη έπρεπε να εντοπιστεί και να ειδοποιηθεί για τα αποτελέσματα του ελέγχου στον κορονοϊό.

Ακολούθησε κινητοποίηση των αρχών και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε η βοήθεια της αστυνομίας για να εντοπιστεί το απόγευμα της Πέμπτης η τουρίστρια από τη Ρουμανία σε ξενοδοχείο του δήμου Χερσονήσου.

Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβαν οι αρμόδιοι και η Πολιτική Προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας καθημερινά διενεργούνται 825 τεστ στους επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” Ηρακλείου.

Την ίδια στιγμή στη μονάδα Covid-19 του Βενιζελείου νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση ζευγάρι ομογενών που διαγνώστηκε θετικό στον ιό και μεταφέρθηκε από την Κάρπαθο στην Κρήτη. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα