Πρότυπα Αστυνομικά Τμήματα με ψυχολόγους και εγκληματολόγους προανήγγειλε ο Πανούσης

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Πανούσης προανήγγειλε την επεξεργασία των προτάσεων για τη μείωση των προστίμων της Tροχαίας και την τμηματική καταβολή τους, την ετοιμασία του Γραφείου Επικοινωνίας των Τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών στο κέντρο της Αθήνας με γλωσσομαθείς αστυνομικούς και την αναδιάταξη δυνάμεων για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, σε συνέχεια προηγούμενων τοποθετήσεων του, αναφορικά με τους στόχους της νέας αντεγκληματικής πολιτικής. Μάλιστα, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους/δανειστές της και παρά τις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε η εξαγγελία/διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνέχισε τις δράσεις του, έχοντας ρίξει το βάρος του στην κύρια αποστολή που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός: την ασφάλεια, την κοινωνική ειρήνη και την ήπια διαχείριση των εντάσεων».

Ανάμεσα στις ήδη γνωστές δράσεις στις οποίες έχει αναφερθεί ξανά ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στον σχεδιασμό επέκτασης της δράσης των Κινητών Μονάδων Αστυνόμευσης σε 15 ακόμα περιοχές (όπως π. χ. Καλάβρυτα, Ορεινή Κορινθία, Ροδόπη, Αλεξανδρούπολη) και την ετοιμασία προγράμματος Πρότυπων Αστυνομικών Τμημάτων (όπου θα εντάσσονται ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί ή και εγκληματολόγοι) σε 10 περιοχές (όπως π. χ. Ακρόπολη, Κυψέλη, Πεντέλη, Πέραμα, Μαρούσι).

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Πανούσης προανήγγειλε την επεξεργασία των προτάσεων για τη μείωση των προστίμων της Tροχαίας και την τμηματική καταβολή τους, την ετοιμασία του Γραφείου Επικοινωνίας των Τουριστών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών ενεργειών στο κέντρο της Αθήνας με γλωσσομαθείς αστυνομικούς και την αναδιάταξη δυνάμεων για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή του Έβρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE:

24Media Network