Ψευδές το δημοσίευμα για σούβλισμα σκύλου από πρόσφυγες

Ψευδές το δημοσίευμα για σούβλισμα σκύλου από πρόσφυγες

Ο αστυνομικός διευθυντής Χίου διαψεύδει δημοσίευμα για υποτιθέμενο σούβλισμα από πρόσφυγες στο πρώην εργοστάσιο "ΒΙΑΛ"

Ψευδής και ανυπόστατη ήταν η δήθεν "είδηση" ότι πρόσφυγες σούβλισαν σκύλο στο πρώην εργοστάσιο της ΒΙΑΛ στη Χίο, όπου και φιλοξενούνται.

Το zoosos.gr επικοινώνησε με τον Δημήτρη Αυγερινό που εκτελεί χρέη αστυνομικού διευθυντή Χίου για να ζητήσει περαιτέρω διευκρινήσεις. Ο κ. Αυγερινός διέψευσε το δημοσίευμα και ανέφερε πως κανένας αστυνομικός δεν βρήκε δέρμα ή κεφάλι σκύλου στο κέντρο καταγραφής προσφύγων στο πρώην εργοστάσιο "ΒΙΑΛ" και ποτέ δεν έγινε η προανάκριση που αναφέρεται στην κατασκευασμένη όπως αποδεικνύεται, "είδηση".

Το κείμενο του υποτιθέμενου σουβλίσματος ήταν ανυπόγραφο και είχε αναρτηθεί σε blog.

Όπως σημειώνει το zoosos, εγκλήματα εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα διαπράττουν κυρίως οι Έλληνες κάτοικοι (που αριθμητικά είναι πολλοί περισσότεροι). "Θυμηθείτε ότι καμιά φυλή δεν εξαιρείται από τον κανόνα που λέει ότι για τα ζώα ο άνθρωπος είναι ναζί…", σχολιάζει το ρεπορτάζ.

Προσθέτει μάλιστα πως στη Χίο, πολλά ζώα:

-κακοποιούνται με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο από τους Έλληνες ιδιοκτήτες τους (βλέπε "βαρελόσκυλα" που εξαθλιωμένα καταλήγουν από τις αρρώστιες, την έλλειψη τροφής και νερού),

-δηλητηριάζονται από φόλες τις οποίες σκορπούν σκόπιμα οι κάτοικοι της Χίου,

-σκοτώνονται από πυροβολισμούς και τα όπλα "γνήσιων" Ελλήνων,

-απαγχονίζονται από τα χέρια των ντόπιων οι οποίοι τα κρεμούν σε κλαριά δέντρων,

-πνίγονται νεογέννητα από την ασφυξία κλεισμένα σε πλαστικές σακούλες πεταμένα στα σκουπίδια.

Υπενθυμίζουμε πως πριν τρεις ημέρες το Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας καταδίκασε –ερήμην– δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη σάιτ με θέματα για γονείς, υγεία και παιδιά για διασπορά ψευδών πληροφοριών. Συγκεκριμένα, είχε αναρτήσει άρθρο υπό τον τίτλο: "Δείτε πώς οι εταιρείες εξαπλώνουν τον καρκίνο μέσω εμβολίων".

Πρόκειται για την πρώτη στα ελληνικά χρονικά καταδίκης hoax δηλαδή εξαπάτησης στο διαδίκτυο με επιβολή ποινής φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή τριών ετών, και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Η συγκεκριμένη "είδηση" αναδημοσιεύεται από το 2009 και αφορά στην ιστορία της μικρής Μαιρούλας που έκανε το εμβόλιο MMR και παρουσίασε όγκο στον εγκέφαλο. Το δημοσίευμα είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, που προχώρησε σε καταγγελία στο υπουργείο Υγείας, την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και τον ΕΟΦ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιτέλους. 'Καμπάνα' σε ιστοσελίδα για διασπορά ψευδών ειδήσεων

SHARE:

24Media Network