Ψευτογιατρός: Νέα κατάθεση φωτιά-“Αν συνεχίζαμε μαζί του, η κόρη μου θα είχε πεθάνει”

Ψευτογιατρός: Νέα κατάθεση φωτιά-“Αν συνεχίζαμε μαζί του, η κόρη μου θα είχε πεθάνει”
Ο αυτοαποκαλούμενος Dr Kontos INTIME NEWS

Ανδρας που είδε τη σύζυγο και την κόρη του να παλεύουν με τον καρκίνο κατέθεσε στο δικαστήριο νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη δράση του Dr Kontos.

Η σύλληψη και η ανάδειξη των πραγματικών στοιχείων του «ψευτογιατρού» φαίνεται πως ήταν η αιτία ένας 12 χρόνο κορίτσι και η μητέρα του, και οι δύο καρκινοπαθείς, βρίσκονται ακόμη στη ζωή.

Ο πατέρας και σύζυγος κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εξηγώντας ότι χωρίς τις παρεμβάσεις του Dr Kontos η γυναίκα του θα είχε αποθεραπευθεί και το παιδί δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί σε τέτοιο βαθμό.

Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο «ψευτογιατρός» τους υποσχέθηκε πλήρη ίαση, αποσπώντας τους πάνω από 53.000 ευρώ. «Αν συνεχίζαμε τη θεραπεία μαζί του η γυναίκα μου θα είχε πεθάνει» ανέφερε ο μάρτυρας, ο οποίος εξήγησε πως μόλις είδε τα ρεπορτάζ για τον «ψευτογιατρό» διέκοψε αμέσως κάθε επικοινωνία μαζί του.

«Μας έλεγε να μην ακούμε τους ογκολόγους και ότι οι μεταστάσεις της γυναίκας μου ήταν κυστούλες που θα έφευγαν με τη θεραπεία» κατέθεσε, περιγράφοντας την πρώτη φορά που τον συνάντησαν για το παιδί τους, προτού αρρωστήσει η σύζυγός του, σε μοναστήρι στο Πήλιο.

«Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε και έστρεψε το βλέμμα του προς τον κατηγορούμενο ο οποίος καθόταν στο εδώλιο ελάχιστα μακριά, λέγοντας του «τα λέω καλά;».

Με την παραίνεση της προέδρου να ηρεμήσει, ο μάρτυρας είπε: «Έφτασε η σειρά μας. Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε «μην ακούτε τους γιατρούς τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια».

Μετά από λίγες ημέρες κάναμε μία μαγνητική στο παιδί η οποία στα ευρήματα ανέφερε την υδροκεφαλία. Μας είπε μη δίνετε σημασία, δεν είναι τίποτα. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας»».

Αναφορικά με τη γυναίκα του είπε: «Τον Δεκέμβρη 2018 διαγνώστηκε και η γυναίκα μου με καρκίνο στο έντερο. Πήρε τηλέφωνο και το είπε στο «ψευτογιατρό» και εκείνος της έλεγε «μη φοβού δεν ειναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς, ούτε τίποτα».

Εμείς τελικά αποφασίσαμε η γυναίκα μου να χειρουργηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Ο θεράπων ιατρός τότε μας είπε ότι για πλήρη ίαση θα πρέπει να κάνει χημειοθεραπείες.

Τελικά, εμείς αποφασίσαμε να ακούσουμε τον «ψευτογιατρό». Στις 10 Φεβρουαρίου 2019 συναντηθήκαμε και του έδωσα 23.300 ευρώ για τη γυναίκα και την κόρη μου, για διπλά αποστάγματα. Αργότερα η γυναίκα μου έκανε εξετάσεις και έδειχνε μεταστάσεις στο συκώτι. Εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα. Τον Δεκέμβρη του 2019 μας είπε να συνεχίσουμε τη θεραπεία και του δώσαμε άλλα 12.300 ευρώ».

Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα