Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται η δίκη του “Dr. Kontos” – Αναβιώνουν οι δραματικές στιγμές

Ψευτογιατρός: Συνεχίζεται η δίκη του “Dr. Kontos” – Αναβιώνουν οι δραματικές στιγμές
Ψευτογιατρός INTIME NEWS

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθεί ο "ψευτογιατρός" και οι συγκατηγορούμενοι του, μετά από διακοπή τεσσάρων εβδομάδων.

Οι δραματικές στιγμές που έζησαν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους στα χέρια του Dr Kontos, θα “ζωντανέψουν” για ακόμη μία φορά ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ύστερα από διακοπή τεσσάρων εβδομάδων, ο αποκαλούμενος “ψευτογιατρός” και οι συγκατηγορούμενοι του, θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο αντιμέτωποι με τα δεκάδες θύματά του.

Ήδη στο δικαστήριο έχουν περιγραφεί τα φρικτά μαρτύρια που πέρασαν καρκινοπαθείς από τις «θεραπείες» του κατηγορούμενου, κατά τις οποίες ορισμένοι άφησαν την τελευταία του πνοή.

Ο Νικ. Κοντοθανάσης είναι αντιμέτωπος με 12 ανθρωποκτονίες και ακόμη 14 απόπειρες, ενώ έχει επίσης απολογηθεί και κριθεί προσωρινά κρατούμενος στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, ως προς τα χιλιάδες ευρώ που λάμβανε για τις θεραπείες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν κατατεθεί, ο κατηγορούμενος με σκληρότητα και χωρίς δεύτερη σκέψη έπειθε τους ασθενείς να ακολουθήσουν μία “πρωτοποριακή” θεραπεία που έφερνε την “ολοκληρωτική ίαση” από τον καρκίνο, φυσικά με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο. Αν και ορισμένοι κάποια στιγμή απομακρύνθηκαν από τον “διάσημο ογκολόγο” όπως φέρεται να παρουσίαζε τον εαυτό του, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μέχρι και λίγες ώρες πριν αφήσουν την τελευταία τους πνοή, δέχονταν τις ενέσεις και τα βότανα του «ψευτογιατρού» με την ελπίδα ότι βρίσκονται λίγο πριν απελευθερωθούν από τον καρκίνο.

Εμπιστεύτηκα τον γιο μου σε έναν δολοφόνο”

“Μας είχε βάλει να φέρουμε νερό με ψήγματα χρυσού και πλατίνας από την Αμερική και όταν θα τα έπινε η κόρη μου, θα τσιμέντωναν τα καρκινικά κύτταρα και έτσι θα τελείωνε εκεί η θεραπεία. Μας έδωσε 87 σελίδες διατροφή με παντζάρια, σκόρδα, μαϊντανό, αμύγδαλο και κρέας βουβαλίσιο. Του δώσαμε συνολικά 60.000 ευρώ” κατέθεσαν οι γονείς μίας 35χρονης, η οποία κατέληξε με ολικό καρκίνο.

Ήταν μόλις μία από τις δεκάδες περιγραφές που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που οι μάρτυρες ξεσπούσαν σε κλάμματα, ξαναζώντας το προσωπικό τους δράμα.

Έτσι και η μητέρα ενός 16χρονου αγοριού που δεν τα κατάφερε, η οποία ανέφερε στο δικαστήριο: “Σπατάλησε τη ζωή του παιδιού μου, τη ροκάνισε. Εμπιστεύτηκα τον γιο μου σε έναν δολοφόνο, πώς το άφησα να συμβεί;”.

Αντίστοιχα, μία μητέρα ενός 14χρονου κοριτσιού υποστήριξε πως ο κατηγορούμενος “ήθελε να βλέπει το κορίτσι μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο και εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του. Κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα