“Ψευδογιατρός”: Ο Σώρρας, οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και ο Αντώνης Σαμαράς

“Ψευδογιατρός”: Ο Σώρρας, οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και ο Αντώνης Σαμαράς
Ο 47χρονος ψευδογιατρός οδηγείται από αστυνομικούς στον ανακριτή για να απολογηθεί Eurokinissi

Το ποσό των 200.000 ευρώ κατάφερε να αποσπάσει ο “ψευτογιατρός” ως “νόμιμος κομιστής μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής”.

Ως ένα άλλος …Αρτέμης Σώρρας επιχειρούσε να παρουσιαστεί ο 47χρονος αποκαλούμενος “ψευδογιατρός”, ο οποίος εκτός από ογκολόγος, βοτανολόγος ή νευροχειρουργός, έφτασε, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, να εξαπατά κόσμο, υποστηρίζοντας ότι ήταν “νόμιμος κομιστής και κύριος τριών μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής”. Μάλιστα, στις συζητήσεις του επικαλείτο ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά, ισχυριζόμενος ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα συνέβαλε στη γρήγορη εκταμίευση των χρημάτων.

Ο “Dr Kontos”, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμ. 1830/2021 εισαγγελική πρόταση για παραπομπή του σε δίκη, όχι μόνο δεν περιορίστηκε στα βότανα του Αγίου Όρους και στα μαντζούνια του Πηλίου, τα οποία εμφανίζεται να έδινε στα θύματα του, προκαλώντας τους ζημία ύψους 838.175 ευρώ, αλλά προχώρησε και σε άλλες… δραστηριότητες.

Το 2012, όταν ο Αρτέμης Σώρρας είχε ξεκινήσει να διατυμπανίζει τα 600 δισεκατομμύρια που διέθετε, επικαλούμενος τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, που -όπως έλεγε- είχε στην κατοχή του, ο κατηγορούμενος “ψευτογιατρός” δήλωνε επίσης κάτοχος τριών μετοχών, τις οποίες δεν είχε κανένα πρόβλημα να τις πουλήσει, όπως και τελικά φαίνεται πως έκανε, έναντι… 200.000 ευρώ τη μία.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, ο 47χρονος συστήθηκε “ως διακεκριμένος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και δη επικηρυγμένος από τις τουρκικές αρχές, έχοντας για τον λόγο αυτό αυτό περικόψει καθ’ υπόδειξη της Αστυνομίας το πραγματικό του επώνυμο σε «Κόντος», με ανεπτυγμένη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση”.

Το θύμα, όπως επισημαίνεται, πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος “τυγχάνει νόμιμος κομιστής και κύριος τριών μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής», ότι η αξία τους ήταν τεράστια επειδή το μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω Τράπεζας είχε καταβληθεί σε χρυσά νομίσματα, ότι η αγορά μιας τέτοιας μετοχής ήταν εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία, καθόσον οι εν λόγω μετοχές επρόκειτο να αναγνωριστούν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθέματος Αμερικής όπου φυλασσόταν ο χρυσός που αντιστοιχούσε σε αυτές τις μετοχές, ότι η απόδοση της υπεραξίας των μετοχών αυτών θα ήταν άμεση, καθόσον θα ολοκληρωνόταν σύντομα η δικαστική εκκαθάριση της τραπεζικής εταιρείας και θα αποδίδονταν στους μετόχους τα αναλογούντα”. Μάλιστα, κατά την εισήγηση, υποστήριζε ότι “στη γρηγορότερη εκταμίευση των χρημάτων θα τον βοηθούσε ο τότε αρχηγός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε γνωριμία”.

Έτσι, η μηδαμινής στην πραγματικότητα αξίας μετοχή πουλήθηκε αντί τιμήματος 200.300 ευρώ, ποσό το οποίο το θύμα εμφανίζεται να του κατέβαλε τμηματικά τόσο με μετρητά (ποσό 100.000 ευρώ) όσο και μέσω τραπεζικών εμβασμάτων κατά το διάστημα Αύγουστος- Σεπτέμβριος 2012. Από αυτά ο κατηγορούμενος φέρεται να επέστρεψε περίπου 30.000 ευρώ, ενώ υποστηρίζει πως το θύμα είχε αντιληφθεί την απάτη από το 2013 και τον απειλούσε ότι θα κινηθεί δικαστικά αν δε λάβει τα χρήματά του, ισχυρισμός που δεν έγινε δεκτός από την εισαγγελική λειτουργό.

Ένεση κόστους… 19.800 ευρώ

Υπέρογκα ποσά πέρασαν, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, από τα χέρια του αποκαλούμενο “ψευδογιατρού”, ο οποίος υποστήριζε ότι είχε τρόπο να “ξεκλειδώσει το DNA” και να “τσιμεντώσει” τα καρκινικά κύτταρα, έναντι -φυσικά- της κατάλληλη αμοιβής.

Οι ασθενείς, κυρίως καρκινοπαθείς, που έσπευσαν σε αυτόν, βρέθηκαν να καταβάλουν -όπως αναφέρεται- υψηλά ποσά. Στο συνολικό ποσό των 838.000 ευρώ, που φέρεται να αποτελεί τη ζημία τους, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • επτά “ενέσεις αρτεμισίνης” σε μία συνεδρία, εκ των οποίων η μία κόστιζε 19.800 ευρώ,
  • 98.000 ευρώ για ένα χειρουργείο, που όμως αντί για το μόσχευμα ύψους 54.000 ευρώ, έβαλαν στον ασθενή “κυλινδρικό κλωβό”, που κόστιζε 900 ευρώ,
  • τέσσερις “ενέσεις με βλαστοκύτταρα, παρασκευαζόμενες στη Γαλλία”, αξίας 7.000 ευρώ εκάστη και
  • Σκευάσματα συνολικού κόστους 60.000 ευρώ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα