Ψευτογιατρός: Η αρτεμισίνη, ο πρώην υπουργός και τα πειθήνια “όργανα”

Ψευτογιατρός: Η αρτεμισίνη, ο πρώην υπουργός και τα πειθήνια “όργανα”
Ο 47χρονος ψευτογιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Καταπέλτης σε βάρος του αποκαλούμενου ψευτογιατρού είναι η εισαγγελέας Αγγελική Κουρινιώτη, στην πρόταση της για παραπομπή συνολικά 17 κατηγορούμενων σε δίκη. Τι αναφέρει στην πρότασή της.

Γονείς που πιάστηκαν από το “όνειρο” της θεραπείας, άνθρωποι -διαφόρων ηλικιών- που δεν θέλησαν να πιστέψουν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με το μεγάλο “εχθρό”, τον καρκίνο. Όλοι τους “έδρασαν ελεύθερα ως πειθήνια «όργανα» του και ακολούθησαν υποταγμένα, καλόπιστα, πεπλανημένα και ανύποπτα, τις δικές του καταστροφικές μεθόδους “θεραπείας””. Θεραπεία, η οποία περιελάμβανε άλλες φορές έλαια κάνναβης, βότανα του Αγίου Όρου, και άλλες ενέσεις “αρτεμισίνης από το Βατικανό” και πηλειορίτικα βότανα.

Στην πολυσέλιδη εισήγηση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Αγγελικής Κουρινιώτη, προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, περιγράφονται αναλυτικά όλες οι ενέργειες του κατηγορούμενου “ψευτογιατρού” που φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, είτε καρκινοπαθείς είτε πάσχοντες από άλλες ανίατες ασθένειες, ανάμεσα τους και παιδιά, εκ των οποίων 12 έχασαν τη μάχη, με αποτέλεσμα να κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίας και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Άλλοτε ως διακεκριμένος γιατρός, ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, άλλοτε ως βοτανολόγος και συχνά ως “Doctor Nicolaos Kontos, ιατρός νευροχειρουργός ογκολόγος διεθνούς φήμης και στέλεχος της NSA”, ο κατηγορούμενος παρουσίαζε τον εαυτό του ως έναν έμπειρο ερευνητής που ασχολούνατν με πρωτοποριακές μεθόδους θεραπείας ανίατων ασθενειών, ο οποίος φέρεται να παρείχε τις υπηρεσίες του με το αζημίωτο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ασθενών, που έσπευσαν να ακούσουν τα όσα τους έλεγε ο κατηγορούμενους, φτάνοντας στο σημείο να σταματήσουν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, προκειμένου να λάβουν “ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμα και μη, τα οποία παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες, θεραπευτικά αποστάγματα, υγρά εμπεριέχονται δραστικά συστατικά της κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα”.  Όμως, στην πραγματικότητα επρόκειτο για ”σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση”.

Έφτανε μάλιστα -κατά την εισαγγελέα- στο σημείο να υποδεικνύει συγκεκριμένη διατροφή, που “αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του” με αποτέλεσμα την αποστέωση ασθενών, ενώ “απαξίωνε σκόπιμα τις γνωματεύσεις και ερμηνείες των άλλων γιατρών, καθώς και τα ευρήματα επί των μαγνητικών και λοιπόν ιατρικών εξετάσεων”.

Παιδιά ηλικίας 16 ετών και άλλα ακόμη πιο νέα, έφυγαν από τη ζωή δίνοντας μία πραγματικά άνιση μάχη, αφού όπως εξηγεί η εισαγγελική λειτουργός, η κατάσταση της υγείας επιδεινωνόταν ραγδαία και περιέρχονταν σε κωματώδη κατάσταση, δίχως τη σωστή ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Στις 300 και πλέον σελίδες, περιγράφονται και άλλες περιπτώσεις θυμάτων, που σταμάτησαν τη “θεραπεία” πριν είναι πολύ αργά, ορισμένα εκ των οποίων γιατί πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την ποινική υπόθεση που είχε σχηματιστεί σε βάρος του “γιατρού”.

Ο βασικός κατηγορούμενος προτείνεται να δικαστεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, της διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, της κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, της πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, της οπλοκατοχής και της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Η εμπλοκή του πρώην υπουργού

Εκτός όμως από το 47χρονο “ψευτογιατρό”, η Αγγελική Κουρινιώτη ζητά να καθίσουν στο εδώλιο του μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου ακόμη 16 άτομα, που φέρονται να υπήρξαν συνεργοί του βασικού κατηγορούμενου, συνδράμοντας στην εξαπάτηση των ασθενών.

Ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός και γιατρός, για τον οποίο ζητείται η παραπομπή σε δίκη για απάτη, απόπειρα απάτης κατ’ εξακολούθηση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, υποστηρίζοντας πως ενίσχυσε αποφασιστικά τον βασικό κατηγορούμενο στην εκτέλεση των πράξεων αυτών με τη συμβολή του. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την εισήγηση, ο πρώην υπουργός ως γιατρός σε κλινική της Αθήνας, ενεργώντας από κοινού με τον βασικό κατηγορούμενο και τέσσερις ακόμη γιατρούς προκάλεσαν στο θύμα βαριά σωματική βλάβη πείθοντας το θύμα να υποβληθεί σε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Αποτέλεσμα κατά την εισαγγελική λειτουργό, ήταν ο παθών να υποστεί εξαιτίας της επέμβασης “σοβαρός ακρωτηριασμός” και συνάμα εμποδίστηκε σημαντικά και για πολύ χρόνο να χρησιμοποιεί το σώμα του, “συνέπειες που επήλθαν με την αφαίρεση ενός εκ των δεξιών πλευρών του, μη δυνάμενος πλέον μετά το χειρουργείο να κοιμηθεί από την δεξιά πλευρά του σώματος του, παρουσιάζουν δυσκολία στην αναπνοή, έχοντας καταστεί ευάλωτος σε αναπνευστικές λοιμώξεις, λαχανιάζοντας ακόμη και με την βάδιση με πατερίτσες, εμφανίζοντας συνεχής πόνους στα πλευρά και συχνά μουδιάσματα στο δεξί χέρι, αυξάνοντας το ποσοστό αναπηρίας του σε ποσοστό 85%, αποτέλεσμα που οι ανωτέρω κατηγορούμενοι επιδίωκαν”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα