Ψευτογιατρός: Στον ανακριτή για τη δεύτερη δικογραφία σε βάρος του

Ψευτογιατρός: Στον ανακριτή για τη δεύτερη δικογραφία σε βάρος του
Ο αυτοαποκαλούμενος Dr Kontos intime

Ενώπιον τακτικού ανακριτή για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του καλείται να απολογηθεί ο 48χρονος "ψευτογιατρός".

Με το ενδεχόμενο μίας νέας προφυλάκισης, η οποία θα τον κρατήσει πίσω από τα κάγκελα, λίγες μόλις ημέρες πριν την ολοκλήρωση της πρώτης 18μηνης κράτησης του, βρίσκεται αντιμέτωπος ο 48χρονος “ψευτογιατρός”, ο οποίος καλείται σήμερα να απολογηθεί για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικος χρήματος.

Ο κατηγορούμενος που παρουσιαζόταν ως Dr Kontos, υποστηρίζοντας ότι μπορούσε να θεραπεύσει ολοσχερώς ακόμη και τις πιο βαριές μορφές καρκίνου, με το αζημίωτο, καλείται να απολογηθεί ενώπιον τακτικού ανακριτή για τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, στο πλαίσιο της δράσης του. Το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αφορά στα χρήματα που έλαβε από ασθενείς του, στο πλαίσιο της “θεραπείας” τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί για τη βασική υπόθεση με τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, ο 48χρονος κατηγορούμενος έλαβε συνολικά περισσότερα από 800 χιλιάδες ευρώ από τους ασθενείς και συγγενείς τους, που πίστευαν ότι ο επιστήμονας από την Ελβετία μπορούσε να υλοποιήσει όσα υποσχόταν.

Σε περίπτωση που ανακριτής και εισαγγελέα συμφωνήσουν ότι ο 48χρονος θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά και για τη δεύτερη δικογραφία, αυτό σημαίνει ότι όταν πλέον ολοκληρωθεί το 18μηνο για την πρώτη του προφυλάκιση, ο κατηγορούμενος τελικά δεν θα αφεθεί ελεύθερος όπως αναμενόταν -προκαλώντας αντιδράσεις από την πλευρά των θυμάτων- αλλά θα παραμείνει στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, που ο Dr Kontos θα βρίσκεται ενώπιον του ανακριτή, θα συνεχίζει η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο συνεχίζει να εξετάζει συγγενείς θυμάτων, οι καταθέσεις των οποίων εξακολουθούν να είναι σκληρές, καθώς περιγράφουν πως το μαρτυρικό τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έφευγαν από τη ζωή, δίχως καμία ιατρική φροντίδα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα