Ψευτογιατρός: Ξεκίνησε η δίκη του “Dr Kontos” – Χωρίς εξουσιοδότηση προς τους συνηγόρους του

Ψευτογιατρός: Ξεκίνησε η δίκη του “Dr Kontos” – Χωρίς εξουσιοδότηση προς τους συνηγόρους του
Ο 47χρονος ψευτογιατρός οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Με κορονοϊό και χωρίς εξουσιοδότηση προς τους υπερασπιστές του ο βασικός κατηγορούμενος. "Έχουμε πολλά θύματα που ζητούν ηθική δικαίωση", υποστήριξε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Δίχως να υπάρχει η απαραίτητη εξουσιοδότηση του βασικού κατηγορουμένου προς τους συνηγόρους του, καθώς νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο, ξεκίνησε η δίκη για τη δράση του “ψευτογιατρού”.

Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, οι υπερασπιστές του “Dr Kontos” δεν μπόρεσαν να καταφέρουν να προσκομίσουν την απαραίτητη εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν στη δίκη. Καθώς σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να εκπνεύσει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, ο 48χρονος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, προκαλώντας ένα δίλλημα στο δικαστήριο για το αν έπρεπε να διακοπή ξανά η δίκη ή όχι. Αν τελικά κρίθηκε ότι η ακροαματική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανέφερε σχετικά: «Με προβλημάτισε συνειδησιακά το δικαίωμα στην αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορουμένου ή στην εκπροσώπησή του. Δεν είναι απόλυτο κατά την ΕΣΔΑ. Θεωρώ ότι υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην εκπροσωπείται. Είναι μια δίκη τεράστια και πρωτόγνωρη στα ελληνικά χρονικά. Το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει όταν έμαθε ότι έχει Covid είναι να δώσει μια εξουσιοδότηση. Ήταν το πρώτο που θα έπρεπε να έχει κάνει βρε αδελφέ και συγγνώμη για την έκφραση».

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, τα μέσα επικοινωνίας με τον κατηγορούμενο δεν εξαντλήθηκαν και πως θα μπορούσε να εξασφαλιστεί η εξουσιοδότηση. «Πρέπει το δικαστήριό σας να προχωρήσει στην εκδίκαση, έχουμε πολλά θύματα που ζητούν ηθική δικαίωση. Είναι μία δίκη που πρέπει να διεξαχθεί με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να έχουμε απόφαση. Θεωρώ ότι το δικαστήριο πρέπει να προχωρήσει απόντος του κατηγορούμενου και στην πορεία να εξασφαλίσουν οι δικηγόροι του την εξουσιοδότηση», τόνισε.

Το δικαστήριο απέρριψε έτσι, το αίτημα της υπεράσπισης για νέα διακοπή και ξεκίνησε η ανάγνωση του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, η οποία συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα