Ρίο 2016: Εξασφάλισαν μετάλλιο οι Μάντης / Καγιαλής στα 470

Ρίο 2016: Εξασφάλισαν μετάλλιο οι Μάντης / Καγιαλής στα 470
©Sailing Energy / World Sailing

Με εξαιρετική εμφάνιση στις τελευταίες ιστιοδρομίες, οι εκπρόσωποι μας στα 470 της ιστιοπλοΐας "καπάρωσαν" θέση στο βάθρο. Την Τετάρτη θα κριθεί το χρώμα του μεταλλίου

Οι ελληνικές επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο συνεχίζονται, καθώς το βράδυ της Τρίτης εξασφάλισαν μετάλλιο και οι Παναγιώτης Μάντης / Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας.

Το ελληνικό δίδυμο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και στις τρεις ιστιοδρομίες της ημέρας, τερματίζοντας 2ο στην 8η, στην 9η και στην 10η. Με 38 βαθμούς ποινής, βρίσκεται στην 2η θέση της γενικής κατάταξης, έχοντας εξασφαλίσει τουλάχιστον το χάλκινο μετάλλιο.

Πρώτοι στην κατάταξη είναι οι Κροάτες Σίμε Φαντέλα / Ιγκόρ Μάρενιτς με 27β.π. και τρίτοι οι Αυστραλοί Μάθιου Μπέλτσερ/Γουίλ Ράιαν με 40β.π. Ακολουθούν οι Αμερικανοί Στιούαρτ ΜακΝέι/Ντέιβ Χουγκς με 67β.π.

Η θέση στο βάθρο θα ξεκαθαρίσει την Τετάρτη, όταν θα διεξαχθεί ο αγώνας μεταλλίων.

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο 35χρονος Παναγιώτης Μάντης και ο 32χρονος Παύλος Καγιαλής πραγματοποιούν την παρθενική τους εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι δύο ιστιοπλόοι άρχισαν την κοινή τους πορεία το 2008 και από τότε έχουν φτάσει σε αρκετές διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το 2010 ανέβηκαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 470, το 2013 έφτασαν στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Την επιτυχία αυτή την επανέλαβαν την επόμενη χρονιά στην ίδια διοργάνωση ενώ το 2015 πήραν το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ SPORT24

 

Τη μάχη για την πρόκριση στους τέσσερις δίνει η ομάδα πόλο των ανδρών
Παρών στο Ολυμπιακό Γκαλά ο Πετρούνιας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα