Ρόδος: 200 πτήσεις τσάρτερ το σαββατοκύριακο

Ρόδος: 200 πτήσεις τσάρτερ το σαββατοκύριακο

Αυξημένη ήταν το Σαββατοκύριακο που πέρασε η κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 200 πτήσεις τσάρτερ και ήρθαν αρκετοί τουρίστες στο νησί μας για διακοπές.

«Με τις πτήσεις τσάρτερ που πραγματοποιήθηκαν αφίχθησαν στη Ρόδο το περασμένο Σαββατοκύριακο 34.954 τουρίστες. Με τα δρομολόγια εσωτερικού είχαμε 2008 αφίξεις ημεδαπών», δήλωσε ο προϊστάμενος Αερολιμενικού Ελέγχου κ. Βασίλης Καταβενάκης.

Τα στοιχεία της ΥΠΑ δείχνουν πως η τουριστική κίνηση στη Ρόδο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου σημείωσε αύξηση σε ποσοστό 10,97%.

«Είχαμε 174.433 αφιχθέντες από το εξωτερικό και 15. 755 από το εσωτερικό. Συνολικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου είχαμε 190.188 επισκέπτες. Σε σύγκριση με πέρσι η αύξηση είναι της τάξεως του 10,97%», δήλωσε ο κ. Καταβενάκης.

Την άποψη ότι η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη στη Ρόδο εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Στη Ρόδο έχουν έρθει αρκετοί τουρίστες. Μείωση σε ποσοστό πάνω από 15% παρουσιάζουν οι αφίξεις από τη Ρωσία. Το κενό όμως θα καλυφθεί από τις άλλες αγορές», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος και πρόσθεσε πως μείωση που ξεπερνά το 50% παρουσιάζουν οι αφίξεις από την Ουκρανία.

«Η μείωση των αφίξεων από την Ουκρανία ξεπερνά το 50%. Η συγκεκριμένη αγορά δεν ήταν μεγάλη για τη Ρόδο γεγονός που σημαίνει πως οι απώλειες δεν είναι τόσο μεγάλες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αγορές που δείχνουν να πηγαίνουν καλά φέτος ο κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε:

«Βλέπουμε πως παρουσιάζουν αύξηση οι αφίξεις από τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Αγγλία και τη Γαλλία».

Ελπίδες στις τάξεις των τουριστικών παραγόντων του νησιού μας δημιουργεί το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών.

«Έχει ανοίξει στις 10 Ιουνίου η τουριστική αγορά του Αζερμπαϊτζάν. Πραγματοποιείται μια πτήση τσάρτερ την εβδομάδα. Στις 14 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι αφίξεις και από την Γεωργία», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος. Να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν και οι πτήσεις που συνδέουν τη Ρόδο με την Κωνσταντινούπολη. Οι πτήσεις όπως έχει ανακοινωθεί θα διαρκέσουν μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Επιδίωξη των αρμοδίων είναι το επόμενο έτος να ξεκινήσουν οι πτήσεις από Κωνσταντινούπολη το Μάιο και να τελειώσουν τον Οκτώβριο. Σε ερώτηση σχετικά με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Γιώργος Ματσίγκος δήλωσε: «Πρέπει όλοι οι φορείς του νησιού να κυνηγήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Θα έχω συνεργασία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με το νέο περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και το νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο».

“Δεν υστερούμε σε τίποτα από τους ανταγωνιστές μας. Είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια καινούρια εμπειρία ζωής προβάλλοντας εξειδικευμένα και αναδεικνύοντας όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτουμε, βελτιώνοντας παράλληλα τις υποδομές. Συνεργαζόμενοι όλοι μαζί ειλικρινά και ειδικά με την Marketing Greece, τον ΠΡΟΤΟΥΡ, επιδεικνύοντας μεγαλύτερο επαγγελματισμό και ικανότητα συνεργασίας, συντονισμό στρατηγικών δραστηριοτήτων, σωστή και έγκαιρη προβολή με διαφοροποίηση του προϊόντος μας, μπορούμε να πετύχουμε την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στοχεύοντας πάντα στην ποιότητα σε προσιτή τιμή”, υπογράμμισε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

πηγή: dimokratiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE:

24Media Network