Ρόδος: “Κάναμε την κηδεία του πατέρα μου αλλά κηδέψαμε άλλο άνθρωπο”

Ρόδος: “Κάναμε την κηδεία του πατέρα μου αλλά κηδέψαμε άλλο άνθρωπο”
Κηδεία Shutterstock

Πριν από περίπου ένα μήνα το πτώμα ενός άντρα σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε μια αποθήκη στη Ρόδο. Οι αρχές υπέθεσαν πως πρόκειται για τον άνθρωπο που διέμενε εκεί.

Μια πρωτοφανής ιστορία διαδραματίστηκε στο νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με “απόλυτα διασταυρωμένα” στοιχεία που επικαλείται η τοπική εφημερίδα “Ροδιακή“, τον περασμένο μήνα στις 24 Απριλίου ένας άντρας εντοπίστηκε νεκρός σε αποθήκη – γιαπί στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη.

Δεδομένης της διεύθυνσης που βρέθηκε ο άντρας, οι αρμόδιες αρχές υπέθεσαν ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο άτομο που διέμενε εκεί και το οποίο είχε μεταφερθεί και άλλες φορές στο νοσοκομείο εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Πάνω του δεν βρέθηκε κάποιο χαρτί, το οποίο να πιστοποιεί την ταυτότητά του.

Η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη. Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Ρόδου, επιβεβαίωσε την ταυτότητα του. Την επόμενη ημέρα, τα παιδιά, λοιποί συγγενείς και φίλοι έδωσαν το παρών στην κηδεία του στο νεκροταφείο Ρόδου.

Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, αφού το βράδυ της Τρίτης, ενημερώθηκαν πως ο 73χρονος όχι μόνο δεν είναι νεκρός, αλλά φιλοξενείται όλο αυτό το διάστημα σε ίδρυμα για ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις, στην περιοχή των Κολυμπίων, όπου είχε μεταφερθεί μετά από παρέμβαση των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών.

Στα επίσημα έγγραφα των αρχών ο άντρας έχει καταχωρηθεί ως νεκρός. Αυτό που μένει τώρα είναι να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητα του πτώματος που εντοπίστηκε στην αποθήκη. Προς το παρόν δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, όταν η σορός του 73χρονου μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο, συγγενικό του πρόσωπο επιβεβαίωσε ότι εκείνος διέμενε στη συγκεκριμένη αποθήκη.

«Με κάλεσαν από την Αστυνομία, μου ανακοίνωσαν ότι πέθανε. Έγιναν η κηδεία και το μνημόσυνο», δήλωσε ο γιος του 73χρονου στον ΑΝΤ1. Έπειτα από λίγο καιρό και συγκεκριμένα εχθές, όμως, όπως είπε δέχθηκε ένα νέο τηλεφώνημα. «Με πήραν από το ίδρυμα και μου είπαν ότι ο πατέρας μου ζει!».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα