Ρόδος: Οι τελευταίες στιγμές των δύο κοριτσιών – Τι λένε ο ναυαγοσώστης και ο διευθυντής του ξενοδοχείου

Ρόδος: Οι τελευταίες στιγμές των δύο κοριτσιών – Τι λένε ο ναυαγοσώστης και ο διευθυντής του ξενοδοχείου

"Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας" υποστήριξε στην κατάθεσή του ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκαν δύο Γαλλίδες αδελφές.

Νέα στοιχεία για την διπλή τραγωδία στη Ρόδο έρχονται στο φως. Ο ναυαγοσώστης και ο διευθυντής του ξενοδοχείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκαν δύο Γαλλίδες αδελφές, περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές των δύο άτυχων κοριτσιών.

“Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου, πως η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, αφού είχε τελειώσει το ωράριό μου. Μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνο και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Έσπευσα άμεσα και είδα την μία κοπέλα στην πισίνα να επιπλέει. Την βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού” κατέθεσε ο ναυαγοσώστης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, επεσήμανε: “Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διατηρούμε ενώ τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 6. Στις 6:20 ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί ενώ ήδη μέλη του προσωπικού αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ και πήρε την κοπέλα”.

Να σημειωθεί ότι όπως κατέθεσαν οι γονείς, τα δύο κορίτσια που πνίγηκαν δεν ήξεραν κολύμπι ενώ η τρίτη αδελφή τους βρισκόταν εκείνη τη στιγμή σε άλλη πισίνα με χαμηλό βάθος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα