Ρούλα Πισπιρίγκου: “Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή”

Ρούλα Πισπιρίγκου: “Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή”
Η Ρούλα Πισπιρίγκου Eurokinissi

Η κατηγορούμενη ζητά να αφεθεί ελεύθερη, υποστηρίζοντας ότι μετά τη σύλληψή της πίστευε ότι θα πήγαινε σπίτι της.

Σε ειδική, VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη, μετά την πολύωρη απολογία της κρίθηκε προφυλακιστέα και έπειτα μεταφέρθηκε στις φυλακές από τη ΓΑΔΑ όπου και κρατούνταν από τη στιγμή της σύλληψής της.

Λίγο πριν τη μεταγωγή της, μάλιστα, η Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε στο STAR, ζητώντας την αποφυλάκισή της:

Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, λέγοντας: “Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε με πιστεύει ο Μάνος και μίλησε εναντίον μου”.

Να σημειωθεί πως, ο δικηγόρος της, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως η φυλακή φοβίζει την πελάτισσά του, η οποία του είχε εκφράσει τους προβληματισμούς της για την προφυλάκισή της: “Σε εμένα είπε ότι τη φοβίζει (η φυλακή), δεν είναι το πιο ασφαλές σημείο να βρίσκεται ο καθένας πόσο μάλλον η Ρούλα με την αρνητική δημοσιότητα. Έχουμε υποβάλλει αίτημα να προαυλίζεται μόνη της”, ανέφερε, ενώ προσέθεσε πως στο άκουσμα της προφυλάκισης “λύγισε, ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς”.

Στη VIP πτέρυγα Κορυδαλλού μαζί με Λιγνάδη, Φιλιππίδη, Αναγνωστόπουλο

Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φυλακές Κορυδαλλού επελέγησαν ακριβώς για τον λόγο ότι μπορούσε να διαμορφωθεί το ασφαλές περιβάλλον για την 33χρονη, καθώς οι κρατούμενες από τις φυλακές Ελαιώνα είχαν διαμηνύσει ότι θα της έκαναν κακό αν την μετέφεραν εκεί.

Μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται στη VIP πτέρυγα όπου κρατούνται και οι Δημήτρης Λιγνάδης, Πέτρος Φιλιππίδης και Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το πέρας των πρώτων ωρών από τη φυλάκισή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση και να είναι συνεργάσιμη, ενώ αιτήθηκε να της δοθεί και τηλεόραση, αίτημα που ήδη εξετάζεται.

Μαζί με αυτό, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχει δικό της καρτοτηλέφωνο, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλες κρατούμενες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα