Ρουβίκωνας: Προαναγγέλλει "ανάληψη δράσης" από τις 10 Δεκέμβρη

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα με τρικάκια - Φωτό αρχείου
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα με τρικάκια - Φωτό αρχείου EUROKINISSI

"Ημέρα εκκίνησης" συντονισμένων δράσεων με πολλές αντιεξουσιαστικές ομάδες του εξωτερικού χαρακτηρίζει τη 10η Δεκεμβρίου ο Ρουβίκωνας, με ανάρτηση στο Facebook.

Αίσθηση προκαλεί νέα ανάρτηση του Ρουβίκωνα στο Facebook με την οποία προαναγγέλλει την ανάληψη δράσης από τις 10 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με αντίστοιχες αντιεξουσιαστικές ομάδες του εξωτερικού.

Όπως τονίζεται στην ανάρτηση, από την ημερομηνία αυτή, οι εν λόγω ομάδες θα δράσουν "με τους δικούς τους όρους και ατζέντα".

ADVERTISING

Μέχρι στιγμής, στην "πρωτοβουλία" (όπως τη χαρακτηρίζει) αυτή, εντάσσονται ομάδες από Μεξικό , Γαλλία , ΗΠΑ , Ισπανία , Αργεντινή , Γερμανία , Αλγερία , Βέλγιο , Ρουμανία , Βραζιλία, Αυστραλία , Ιταλία , Ινδονησία , Πορτογαλία , Αγγλία , Καναδά.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Ρουβίκωνας γράφει:

"Μαζί με δεκάδες άλλα σχήματα από δεκάδες χώρες ορίσαμε την 10 Δεκέμβρη ως μέρα εκκίνησης. Αυτή την μέρα κάθε συνέλευση/ομάδα/οργάνωση, σύντροφοι και συντρόφισσες του ευρύτερου ελευθεριακού φάσματος, θα δράσουν με τους δικούς τους όρους, και ατζέντα. Αναλαμβάνοντας όμως από κοινού την ευθύνη για το σύνολο αυτών των δράσεων.

Ο δρόμος θα είναι μακρύς, όπως μακρύς είναι ο δρόμος της κοινωνικής απελευθέρωσης, τον στόχο που περιλαμβάνει όλους τους στόχους. Οι διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες από πρόβλημα μπορεί να γίνουν ευκαιρία αν συνειδητοποιήσουμε ότι όπως καμία μεγάλη επανάσταση στην ιστορία δεν αντέγραψε καμιά προηγούμενή της, έτσι και αυτές που θα έρθουν θα είναι διαφορετικές. Είναι έργο των καταπιεσμένων να ορίσουν πως θα είναι και άρα είναι έργο και δικό μας, ως καταπιεσμένοι και ενεργό κομμάτι των αγώνων.

Η διεθνής διάσταση της επαναστατικής πάλης είναι καθοριστικός παράγοντας για την νίκη, η παγκόσμια ελευθεριακή επαναστατική κοινότητα είναι το νευρικό της σύστημα. Καλούμε λοιπόν σε όλο τον κόσμο αναρχικά, αναρχοσυνδικαλιστικά, αναρχοκομμουνιστικά, αντιεξουσιαστικά, ελευθεριακά και αυτόνομα σχήματα, οργανώσεις και άτομα να συντονιστούν στις 10 Δεκέμβρη δρώντας και παρεμβαίνοντας στα δικά τους ζητήματα με τους τρόπους που τους ταιριάζουν, κάνοντας παράλληλα αυτή τους την κίνηση μέρος μιας διεθνούς πραγματικότητας.

Μέχρι στιγμής, και ο αριθμός αυξάνεται, στην πρωτοβουλία αυτή συντονίζονται δυνάμεις απο τις παρακάτω χώρες: Ελλάδα , Μεξικό , Γαλλία , ΗΠΑ , Ισπανία , Αργεντινή , Γερμανία , Αλγερία , Βέλγιο , Ρουμανία , Βραζιλία, Αυστραλία , Ιταλία , Ινδονησία , Πορτογαλία , Αγγλία , Καναδά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρουβίκωνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε μέλος του Ρουβίκωνα

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του «Ρουβίκωνα»

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στα γραφεία τεχνικής εταιρείας

SHARE:

24Media Network