Σάλος από την "φρουρούμενη" νοσηλεία αλλοδαπής ασθενούς. Παρέμβαση Δένδια

ΚΗΦΙΣΙΑ-Παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου η τελετή ορκωμοσίας διορισμού νοσηλευτικου προσωπικού στο Γ.Ο.Ν. Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι" .(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΚΗΦΙΣΙΑ-Παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου η τελετή ορκωμοσίας διορισμού νοσηλευτικου προσωπικού στο Γ.Ο.Ν. Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι" .(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Απομακρύνθηκε ο αστυνομικός που φρουρούσε σοβαρά άρρωστη αλλοδαπή. Τι αναφέρει το νοσοκομείο "Αγ. Ανάργυροι". Τηλεφώνημα της υφ. Υγείας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι αστυνομικός φρουρούσε αλλοδαπή με σοβαρό πρόβλημα υγείας, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο "Οι Αγ. Ανάργυροι", επειδή δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις ο αστυνομικός απομακρύνθηκε, ενώ το νοσοκομείο τόνισε ότι δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτησή του.

"Ουδεμία σχέση έχει η διοίκηση του Νοσοκομείου και το υπουργείο Υγείας με την τοποθέτηση αστυνομικού φρουρού έξω από το δωμάτιο νοσηλευόμενης αλλοδαπής", καθώς η απόφαση τοποθέτησής του είναι στην δικαιοδοσία των υπηρεσιών της Αστυνομίας, αναφέρει ανακοίνωση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής που υπογράφει ο διοικητής Κοντοζαμάνης Βασίλειος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση την προηγούμενη Δευτέρα, εισήχθη στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Αγ. Ανάργυροι", αλλοδαπή γυναίκα, με σοβαρό πρόβλημα υγείας και χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής της στη χώρα.

Από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, το επιστημονικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, της παρεσχέθη η ενδεικνυόμενη ιατρική φροντίδα και διενεργήθη χειρουργική επέμβαση.

Στη συνέχεια, αναφέρει η ανακοίνωση, "η αρμόδια υπηρεσία του Νοσοκομείου, ως όφειλε βάσει της κείμενης νομοθεσίας, ενημέρωσε τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη νοσηλευόμενη υπήκοο τρίτης χώρας", καθώς δεν έφερε τα νόμιμα έγγραφα για την παραμονή της στη χώρα μας.

Όταν το γεγονός έγινε γνωστό, ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία της υφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια. Με απόφαση του Ν. Δένδια η φρουρά απομακρύνθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: