Σαμπάχ: Ομάδα 200 Ελλήνων και Αμερικανών πρακτόρων φυλάνε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Σαμπάχ: Ομάδα 200 Ελλήνων και Αμερικανών πρακτόρων φυλάνε τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Τούρκοι στρατιωτικοί - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Σύμφωνα με την εφημερίδα που πρόσκειται στο καθεστώς Ερντογάν, οι "οκτώ" έχουν δώσει στις ελληνικές αρχές κρίσιμες και ευαίσθητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό.

Ομάδα 200 πρακτόρων, αξιωματικών και αστυνομικών φέρονται να δημιούργησαν Αθήνα και Ουάσινγκτον, με στόχο την προστασία των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα “Σαμπάχ”.

Στόχος της πολυπληθούς ομάδας, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, είναι να προστατεύσει τους “οκτώ” από “τυχόν επιχειρήσεις απαγωγής”.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα επισημαίνει ακόμη στο δημοσίευμά ότι η δημιουργία αυτής της ομάδας ασφαλείας έχει περιέλθει σε γνώση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ επικαλείται και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το κόστος της εν λόγω ομάδας ανέρχεται σε 1 εκατ. δολάρια τον μήνα.

Η “Σαμπάχ” αναφέρει ακόμη ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί έδωσαν ευαίσθητες πληροφορίες για τον τουρκικό στρατό στις ελληνικές αρχές.

Τονίζει δε, επικαλούμενη πηγές της, ότι “η απόφαση προστασίας λήφθηκε ως αντάλλαγμα για σημαντικές πληροφορίες που έδωσαν οι οκτώ Γκιουλενιστές στρατιωτικοί πουλώντας τη χώρα τους”.

Το δημοσίευμα καταλήγει μάλιστα πως για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού της ελληνοαμερικανικής “φρουράς” από τα τριάντα άτομα στα διακόσια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα