Σαντορίνη: Η πρόταση του Δήμου για τη διαμονή των εκπαιδευτικών

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM

Η πρόταση του Δημάρχου Θήρας περιλαμβάνει τη μετασκευή αγροτικών αποθηκών σε οικίες και την κατασκευή νέων στην περιοχή του Καμαρίου Θήρας

Η ενοικίαση κατοικιών στους τουρίστες, μέσω των γνωστών πλατφορμών του διαδικτύου, έχει περιορίσει τα διαθέσιμα σπίτια προς εκπαιδευτικούς αλλά και νοσηλευτές. Τα προβλήματα αυτά, με τη συνδρομή των ξενοδόχων που έδωσαν δωμάτια για λίγες ημέρες, χρειάζονται άμεση επίλυση, διότι οι ανάγκες του νησιού διογκώνονται καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός του νησιού.

Ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος Σαφή, πρότεινε οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των εκπαιδευτικών στη διυπουργική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία των υπουργών Εσωτερικών, Παιδείας και Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας, Δημάρχων Θήρας και Μυκόνου και εκπροσώπων των εκπαιδευτικών.

Η πρόταση του Δημάρχου Θήρας περιλαμβάνει τη μετασκευή αγροτικών αποθηκών σε οικίες και την κατασκευή νέων στην περιοχή του Καμαρίου Θήρας. Η συγκεκριμένη περιοχή (κτήμα και αποθήκες) ανήκει στο Δημόσιο και μπορεί κατόπιν ενός κοινού (Πολιτείας και Δήμου) προγράμματος αναμόρφωσης του χώρου να δοθούν αντί συμβολικού μισθίου στις πλέον ευαίσθητες ομάδες των Δημοσίων Υπαλλήλων.

«Η καταβολή επιδόματος προς τους δημόσιους λειτουργούς αποτελεί μη λύση» υποστηρίζει ο Δήμαρχος Θήρας «καθώς δεν λύνει το πρόβλημα της εξεύρεσης κατοικίας. Η Σαντορίνη αποτελεί έναν προορισμό με τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και η απόφαση της Πολιτείας να απελευθερώσει τις αστικές μισθώσεις δημιούργησε επιπρόσθετα προβλήματα. Ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού φτάνει τους 25.000 κατοίκους, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι τα μεγέθη αναγκών σε δημόσιους λειτουργούς είναι ιδιαίτερα μεγάλα και δεν μπορούν να συγκριθούν για παράδειγμα με το Δήμο Μυκόνου. Η παροχή ενός επιδόματος κατοικίας – οι δικαιούχοι στη Σαντορίνη ξεπερνούν τα 500 άτομα - δεν αποτελεί λύση. Ο Δήμος Θήρας δεν ανήκει στους πλουσιότερους δήμους της χώρας και οι ανάγκες που καλείται να καλύψει είναι πολύ μεγαλύτερες από τα τακτικά του έσοδα.

Οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των δημοσίων λειτουργών θα αποτελέσει η ανέγερση κατοικιών και ο Δήμος Θήρας θα συνεργαστεί με την Πολιτεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε επόμενο στάδιο θα προγραμματιστούν συναντήσεις εργασίας για κάθε νησί ξεχωριστά για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
 

SHARE:

24Media Network