Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Χανίων

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Χανίων

Το Σχολείο λειτουργεί ήδη και συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων, αλλά και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Φυλακή Χανίων, εγκαινιάστηκε σήμερα, Παρασκευή 7 Απριλίου, από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης  Ευτύχη Φυτράκη, παρουσία του απληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και εκπροσώπωνι των τοπικών Αρχών.

Ο κ. Φυτράκης, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση νέου κτηρίου για εκπαιδευτικές δραστηριότητες των κρατουμένων, σε χωράφι που υπάρχει στη φυλακή, έργο προϋπολογισμού 1,25 εκατ. ευρώ το οποίο πρόκειται να δημοπρατηθεί μέσα στον Ιούλιο. Δεσμεύτηκε ακόμη για άμεση κάλυψη των 50 κενών θέσεων που υπάρχουν, «ώστε να μπορεί η φυλακή να λειτουργεί στο σύνολό της» όπως είπε αλλά και για την προμήθεια νέας περίφραξης.

«Ασφάλεια, ανθρωπισμός, επανένταξη είναι το νέο μοντέλο σωφρονισμού που επιδιώκει να εφαρμόσει η κυβέρνηση» δήλωσε κατά την ομιλία του ο Παύλος Πολάκης.

ADVERTISING

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το εν λόγω ΣΔΕ λειτουργεί ήδη και συμβάλλει στη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων και στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ότι για την ενίσχυση της εκπαίδευσης στις φυλακές ιδρύθηκαν πέντε νέα ΣΔΕ (Νιγρίτα, Δομοκό, Πάτρα, Μαλανδρίνο και Χανιά), δύο δημοτικά σχολεία (Θήβα και Κομοτηνή), ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν και προγράμματα κατάρτισης σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ (Τρίκαλα, Δομοκό και Χανιά) και η εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Θεσσαλονίκη, Γρεβενά και Νιγρίτα).

Τέλος, αναφέρεται ότι με αυτές τις εκπαιδευτικές δράσεις «επιδιώκεται, όχι μόνο η βελτίωση των συνθηκών κράτησης, αλλά και η υποβοήθηση της επαγγελματικής και κοινωνικής επανένταξης των κρατουμένων» και προστίθεται πως «η επανένταξη βρίσκεται, άλλωστε, στον πυρήνα της αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Κορυφαία στιγμή των εγκαινίων, όταν ομάδα κρατουμένων-μαθητών, τραγούδησε τον «Ακροβάτη» από τους Χαϊνηδες και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομενους.

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Χανίων
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Χανίων
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στις φυλακές Χανίων

(Με πληροφορίες από Zarpanews)

SHARE:

24Media Network