Σχολικές εκδρομές: Ξεκινούν από σήμερα - Πώς θα πραγματοποιούνται

Μαθητές σε σχολείο
Μαθητές σε σχολείο EUROKINISSI

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας από σήμερα, 1η Μαρτίου, ξεκινούν οι σχολικές εκδρομές που θα περιλαμβάνουν και διανυκτέρευση.

Δυνατή είναι και πάλι από σήμερα, Τρίτη 1η Μαρτίου, η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών, ημερήσιων μετάτην έκδοση της αντίστοιχης ΚΥΑ ή πολυήμερων,μετά τη σχετική απόφαση που πήρε η επιτροπή των ειδικών γιατην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Πλέον, θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.

ADVERTISING

Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν:

  • ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ
  • κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .

Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

Σχολικές εκδρομές: Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοινώνει:

  • Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας ΚοινήςΥπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών,διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων πουολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.
  • Από την 1η Μαρτίου θα δύναται ναλάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει καιδιανυκτέρευση.
  • Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερεςεκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θαπραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τηδιάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ τηςεβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητέςκαι οι εκπαιδευτικοί.
  • Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει νατηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στηνεκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σεμουσεία κτλ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Παιδείας, Σχολεία
SHARE:

24Media Network