ΣΔΟΕ: Επιχείρηση "μπουλντόζα" σε βενζινάδικο στην Ελευσίνα που νόθευε καύσιμα

Έφοδος του ΣΔΟΕ με μπουλντόζα σε βενζινάδικο στην Ελευσίνα

Το ΣΔΟΕ "ισοπέδωσε" τις δεξαμενές νόθευσης των καυσίμων. Νόθευαν τη σύνθεση του καυσίμου με τηλεχειριστήρια. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη.

Μπουλντόζες ξήλωσαν υπόγειο μηχανισμό νόθευσης υγρών καυσίμων σε πρατήριο στην Ελευσίνα, αφού αποκαλύφθηκε η πρωτοφανής απάτη ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και η Οκονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν, οι υπεύθυνοι του πρατηρίου άλλαζαν τη σύνθεση του καυσίμου με τηλεχειριστήρια, χρησιμοποιώντας άλλα λαθραία καύσιμα ή πετρελαιοειδή, ή ακόμη και με σκέτο αέρα! Εξαπατούσαν έτσι τους πελάτες και στην ποσότητα και στην ποιότητα των καυσίμων.

Ο έλεγχος διεξήχθη ύστερα από καταγγελία, καθώς τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν για κάτι που φαίνεται ότι ήξεραν πολλοί, ύστερα από το θάνατο του ιδιοκτήτη του πρατηρίου.

Στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και μπουλντόζες, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η απάτη στο μέγεθός της.

Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά: Στο φως ήρθαν εκτός από τις πέντε νόμιμες δεξαμενές καυσίμων και δύο παράνομες, οι οποίες ήταν κάτω από το έδαφος, μία αδήλωτη 7.000 λίτρων και μία ακόμη διπλάσια σε μέγεθος, 14.000 λίτρων.

Ανακαλύφθηκε επίσης ολόκληρο υπόγειο δίκτυο σωληνώσεων κάτω από το έδαφος, παροχέτευε καύσιμα από τις παράνομες δεξαμενές στις νόμιμες.

Ακόμη, βρέθηκαν ένα βυτιοφόρο 4.000 λίτρων από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι μετρητές, ένας υπολογιστής αλλά και τα "ανεπίσημα" βιβλία.

Οι αρχές ευελπιστούν τώρα να προσδιορίσουν τον όγκο των παράνομων καυσίμων που διακινούνταν μέσω του πρατηρίου, αλλά και πρόσωπα ή διευθύνσεις που συνδέονται με την δράση του.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία για να διωχθούν ποινικά όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΔΟΕ, Αστυνομία
SHARE:

24Media Network