Σε αντιδικία ο Πάνος Καμμένος με το Ελληνικό Φεστιβάλ

Σε αντιδικία ο Πάνος Καμμένος με το Ελληνικό Φεστιβάλ
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε συνέδριο της νεολαίας του κόμματος Eurokinissi

Τις επόμενες ημέρες συζητείται η αγωγή του πρώην υπουργού Εθνικής Αμύνης σε βάρος της "Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ", με την οποία ζητά 161.500 ευρώ για φθορές σε νεοκλασικό, ιδιοκτησίας του ιδίου και της αδελφής του, στην Ακρόπολη.

Το χρέος ύψους 161.500 ευρώ, που -κατά τον ίδιο- οφείλει το Ελληνικό Φεστιβάλ στον ίδιο και στην αδελφή του, Αλεξία, επαναφέρει ο Πάνος Καμμένος.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός Εθνικής Αμύνης επαναφέρει την αγωγή του σε βάρος της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», με την οποία ζητά να λάβει το επίμαχο ποσό. Αιτία, όπως αναφέρει, οι φθορές που υπέστη το ιδιοκτησίας του νεοκλασικό κτίριο 737 τμ στην περιοχή της Ακρόπολης, στο οποίο είχε για χρόνια την έδρα της η εταιρία που επιχορηγείται από το Δημόσιο. Η συζήτηση, ύστερα από μία αναβολή και μία ματαίωση τα δύο προηγούμενα χρόνια, έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη, καθώς οι συνιδιοκτήτες Πάνος και Αλεξία Καμμένου επανέφεραν την αγωγή στο προσκήνιο.

Τι ακριβώς ζητάνε από το Ελληνικό Φεστιβάλ; Σύμφωνα με το δικόγραφο, το νεοκλασικό που ενοικίαζε για περισσότερα από 15 χρόνια (1999-2016) ο πατέρας του πρώην υπουργού, Ηλίας Καµµένος, στην εταιρία και µετά το θάνατό του πέρασε στα δύο του παιδιά, μετά την αποχώρηση της εταιρίας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Μάλιστα, στην τεχνική έκθεση αρχιτέκτονα μηχανικού, αποσπάσματα της οποίας περιλαμβάνονται στην αγωγή, διαπιστώθηκαν σειρά προβλημάτων που θα έπρεπε να επισκευαστούν εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου.

«Λόγω του ότι το κτίριο κρίθηκε επικίνδυνο, από άποψη δοµικής και δηµόσιας ασφάλειας, υποχρεωθήκαµε ήδη από τη 12-12-2016 να τοποθετήσουµε ικριώµατα περιµετρικώς του κτιρίου, να κατασκευάσουµε κατάλληλη σκάφη στην οροφή του και να το επενδύσουµε µε κατάλληλο προστατευτικό πέτασµα, προς αποφυγήν ατυχηµάτων, ένεκα πτώσεων δοµικών στοιχείων του» αναφέρεται, ενώ μεταξύ άλλων γινεται λόγος για τα ξύλινα κουφώµατα που έχουν διαβρωθεί. Αντίστοιχα, «τα µαρµάρινα δάπεδα τα οποία έχουν φθαρεί σε ορισµένα σηµεία και κοµµάτια έχουν αποκολληθεί, το ίδιο και τα σοβατεπί. Τα ξύλινα δάπεδα έχουν υποστεί µεγάλες φθορές σε όλους τους ορόφους».

“Εμπαιγμός”

Όσο για την αποκατάσταση των βλαβών και φθορών, «τις οποίες υπαιτίως η αντίδικος προξένησε στο μίσθιο, κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, αφού αυτή αμέλησε να προβεί στη συντήρηση και επισκευή των βλαβών, όπως είχε νόμιμη και συμβατική υποχρέωση να πράξει, όπως επίσης αδιαφόρησε να μας ενημερώσει για αυτές» απαιτούνται εργασίες, το κόστος των οποίων -όπως δηλώνουν- ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ. «Επιπρόσθετα τα έξοδα μελετών – αδειών και επίβλεψης του έργου ανέρχονται στα 17.000 ευρώ», ενώ για την προστατευτική κατασκευή που τοποθετήθηκε προκειμένου να μην κινδυνεύσουν διερχόμενοι πολίτες, έχουν δαπανηθεί 4.500 ευρώ, σύμφωνα με την αγωγη.

Πάντως, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στρέφεται κατά των εκπροσώπων του Ελληνικού Φεστιβάλ, καθώς αν και ενημερώθηκαν ότι «η μη επισκευή του κτιρίου εμποδίζει την εκμίσθωση και εκμετάλλευσή του και αυτό μας προκαλεί πρόσθετη ζημία» και «παρά τις ρητές υποσχέσεις της αντιδίκου ότι θα μεριμνούσε για τη διευθέτηση των ζητημάτων», το αποτέλεσμα δεν ήταν αναμενόμενο, αφού η επίσημη απάντηση μιλούσε για ποσό ύψους 19.000 ευρώ. Και καταλήγει στην αγωγή του: «Θεωρούμε ότι η ανωτέρω απάντηση της αντιδίκου, και μάλιστα από πολύμηνη καθυστέρηση αποτελεί -εκτός από παρά ο η και αντισυμβατική συμπεριφορά- εμπαιγμός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα