Σε απεργία πείνας όλοι οι φίλοι του Ρωμανού. Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του, δεν υποχωρεί μέχρι τη δικαίωση

Σε απεργία πείνας όλοι οι φίλοι του Ρωμανού. Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του, δεν υποχωρεί μέχρι τη δικαίωση

Δύο ακόμη κρατούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό, ο Δημήτρης Πολίτης και ο Ανδρέας Μπουρζούκος μπαίνουν στην απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Βίντεο από την πορεία αλληλεγγύης στο Γεννηματάς (Vid)

Οι Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος και Δημήτρης Πολίτης αποφάσισαν να ξεκινήσουν και εκείνοι απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του για λήψη των εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούται.

Οι δύο νεαροί έχουν καταδικαστεί και εκείνοι για τη συμμετοχή τους στη ληστεία στο Βελβεντό.

“Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης κάνει απεργία πείνας από τις 17/11 και βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο.

Η δήλωση των Μπουρζούκου – Πολίτη

Από τις 10/11 ο φίλος και σύντροφος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που βάση των δικών τους νόμων δικαιούται. Όμως ο αγώνας του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποκοπεί απ’ τα πολιτικά χαρακτηριστικά που ο ίδιος ο Νίκος έχει θέσει και να νοηθεί ως κάτι λιγότερο απ την ανάγκη που κι εμείς έχουμε, για την συνολική καταστροφή του συστήματος καταπίεσης και εξαθλίωσης που αιώνες τώρα καταδυναστεύει τις ζωές μας.

Δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε το συνολικότερο πολιτικό κλίμα που επικρατεί στις μέρες μας, την άγρια καταστολή που έχει εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο εναντίον οποιουδήποτε και οποιασδήποτε επιχειρεί να αντισταθεί στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την απροκάλυπτη επίθεση στα “παράσιτα” αυτου του οικονομικού συστήματος. Την στιγμή που το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζει τις φυλακές τύπου Γ’ για να μεταφέρει εκεί τους αναρχικούς / κομμουνιστές αγωνιστές και τους απείθαρχους, ο Νίκος επέλεξε το δρόμο της αντίστασης για άλλη μια φορα, προσπαθώντας να βάλει ένα ανάχωμα για τον ίδιο (αλλά και για όλους εμας κατ’ επέκταση) στον ολοένα αυξανόμενο περιορισμό που βιώνει.

Στις 24/11 μεταφέρθηκε με εντολή εισαγγελέα στο νοσοκομείο “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ”. Την μεταφορά του εκει συνόδευε και διαβιβαστικό του εισαγγελέα φυλακής που δήλωνε ευθαρσώς πως την ευθύνη για τον Νίκο την έχουν οι γιατροί του νοσοκομείου, πετώντας έτσι έμμεσα το μπαλάκι της υποχρεωτικής σίτισης στο υγειονομικό προσωπικό. Παρόλα αυτά, είτε το θέλουν, είτε όχι την ευθύνη για ότι πάθει ο Νίκος στην υγεία του την έχουν το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Νικόπουλος και το συμβούλιο της φυλακής.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

“Γιατί μία είναι η δύναμη της ανθρώπινης φύσης χάρη στην οποία καταφέρνουμε τα πάντα, μία στοχοπροσήλωση κι ένας καθαρός προσανατολισμός της καρδιάς, κι όποιος την έχει δεν θα ‘πρεπε να επιτρέπει στο φόβο να τον κυριεύει.”

ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ

Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος

Δημήτρης Πολίτης

22η ημέρα απεργία πείνας

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ρωμανός έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας ενώ υπήρξε εισαγγελική εντολή να σιτιστεί πράγμα που δεν συνέβη και χαρακτηρίστηκε σαν βασανιστήριο από τον δικηγόρο του.

Ο Ρωμανός ζητά να του δοθούν άδειες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που πέρασε μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι δηλώνει σταθερός στην αρχική του θέση να συνεχίσει την απεργία πείνας ως το τέλος, αρνούμενος την υποχρεωτική σίτιση, πίνοντας μόνο νερό, χωρίς να παίρνει ενδοφλέβια υγρά και υποστηρικτική αγωγή με ορό.

Αύριο, Τρίτη στις 6μμ έχει προγραμματιστεί κεντρική πορεία αλληλεγγύης στο Νίκο Ρωμανό στην Αθήνα στο Μοναστηράκι, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Το Σαββατοκύριακο, αλληλέγγυοι στον αγώνα του Ν. Ρωμανού προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, μεταξύ άλλων σε συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, όπου νοσηλεύεται ο απεργός πείνας.

Το βράδυ του Σαββάτου, και ενώ βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου φωνάζοντας συνθήματα, ο Ν. Ρωμανός εμφανίστηκε στο παράθυρο και χαιρέτισε τους διαδηλωτές.

Την Κυριακή, ομάδα αλληλέγγυων έκανε πορεία με δίκυκλα.

Η μοτοπορεία, με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 μηχανών, ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο, πέρασε από το Σύνταγμα όπου εκφράστηκε η αλληλεγγύη προς τους Σύρους απεργούς πείνας και κατευθύνθηκε προς το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

H μοτοπορεία κατευθύνθηκε και στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο νοσηλευόμενο Γιάννη Μιχαηλίδη που κάνει απεργία πείνας για λόγους αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό.

Το βράδυ της Παρασκευής, η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου που επισκέφθηκε τον Νίκο Ρωμανό στο “Γ.Γεννηματάς”, τόνισε ότι “θα συνεχίσει να διεκδικεί το αίτημα του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών από τη φυλακή, με οδόφραγμα το σώμα του και με πλήρη γνώση των κινδύνων για την υγεία και τη ζωή του, μέχρι να κερδίσει ανάσες ελευθερίας από την ισοπεδωτική συνθήκη του εγκλεισμού”.

Σημειώνεται τέλος ότι το βράδυ του Σαββάτου, ο τηλεοπτικός σταθμός των Χανίων, “Νέα Τηλεόραση Κρήτης” καταλήφθηκε από μέλη κοινωνικών οργανώσεων συμπαράστασης που ζήτησαν να προβληθεί βίντεο για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού κάτι που τελικά έγινε. Μετά την προβολή του βίντεο η ομάδα των ατόμων αποχώρησε από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα