Σε διαμορφωμένο χώρο διαμερίσματος η φωτιά στην δομή μεταναστών της Θήβας

Σε διαμορφωμένο χώρο διαμερίσματος η φωτιά στην δομή μεταναστών της Θήβας
Πυροσβέστες εν ώρα κατάσβεσης (ΑΡΧΕΙΟΥ) Eurokinissi

Φωτιά ξέσπασε στο κεντρικό κτίριο της δομής που ήταν ένα παλιό εργοστάσιο και οι χώροι του έχουν διαμορφωθεί σε αυτόνομα διαμερίσματα, με κουζίνα, υπνοδωμάτια και αποθήκη και συγκεκριμένα σε υπνοδωμάτιο στο οποίο βρισκόταν το άτυχο 6χρονο αγοράκι με την 7μελή οικογένειά του.

Προς την πιθανότητα δυστυχήματος φαίνεται να κινούνται οι έρευνες των Αρχών, μέχρι στιγμής, για το τραγικό περιστατικό το βράδυ της Τρίτης στην δομή μεταναστών των Θηβών, στην περιοχή Χαραϊντίνι.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου 20 λεπτά μετά τις 9 το βράδυ στο κεντρικό κτίριο της δομής, που ήταν ένα παλιό εργοστάσιο και πλέον πέρα από τα κοντέινερ που βρίσκονται στο προαύλιο. Ο χώρος αυτός στο ισόγειο, έχει διαμορφωθεί με χωρίσματα σε μικρά αυτόνομα διαμερίσματα για οικογένειες, με κουζίνα, υπνοδωμάτια και αποθήκες με κουβέρτες και είδη ρουχισμού.

Η φωτιά ξέσπασε στο υπνοδωμάτιο μίας 7μελους οικογένειας από το Ιράκ, στο οποίο βρισκόταν εκείνη την στιγμή το 6χρονο αγοράκι, δίπλα από την αποθήκη.

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής έφτασαν σε λιγότερο από 10 λεπτά στο σημείο, όμως όπως έχει προκύψει από την έως τώρα προανάκριση, οι μετανάστες θεώρησαν ότι οι πυροσβέστες άργησαν και δέχτηκαν μαζική επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα, αποτρέποντάς τους να εισέλθουν εγκαίρως στον χώρο και καθηλώνοντάς τους μέχρι να φτάσουν ενισχύσεις από την Αστυνομία, που απώθησαν τους ταραξίες και μπόρεσαν να εισέλθουν στο φλεγόμενο κτίριο οι πυροσβέστες μετά από μισή ώρα.

Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης όπως επισημαίνουν στην Πυροσβεστική και μπόρεσαν σχετικά σύντομα να την ελέγξουν όμως οι μετανάστες τους ενημέρωσαν πως οι ίδιοι είχαν ανασύρει νεκρό το 6χρονο αγοράκι από τον χώρο. Το παιδί έφερε εκτεταμένα εγκαύματα και δεν είχε τις αισθήσεις του. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο Νοσοκομείο Θηβών όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε ένα όχημα της Πυροσβεστικής, χωρίς όμως να σημειωθούν τραυματισμοί πυροσβεστών ή αστυνομικών, παρότι δέχτηκαν και πάνω τους αντικείμενα. Για τα επεισόδια δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις ωστόσο σχηματίζεται δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών και έρευνα για να διαπιστωθούν οι δράστες, ενώ για την φωτιά που προκάλεσε και τον θάνατο του άτυχου παιδιού, διενεργείται έρευνα και προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής στην Θήβα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει στην Πυροσβεστική για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που έως τώρα πιθανολογείται ότι ενδεχομένως πρόκειται για ατύχημα, για τον λόγο αυτό όμως έχει οριστεί ήδη ειδικός πραγματογνώμονας για να διακριβωθούν τα αίτια. Σημειώνεται ότι από τις 11 το βράδυ και μετά αποκαταστάθηκε η ηρεμία στο σημείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα