Σε διαθεσιμότητα ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Σε διαθεσιμότητα ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης – Διατάχθηκε ΕΔΕ
Σύλληψη ISTOCK

Ο 53χρονος αστυνομικός συνελήφθη για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης κοπέλας. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια ΕΔΕ. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter:

“Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία”.

Η υπόθεση

Ο 53χρονος αστυνομικός συνελήφθη, χθες, Παρασκευή 29 Ιουλίου, με ένταλμα σύλληψης, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο νησιού, προέβη, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη.

Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή, ενώ, όπως προέκυψε από την προανακριτική διαδικασία ο κατηγορούμενος είχε θωπεύσει ακόμη μία ανήλικη.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και σε οχήματα του 53χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά ψηφιακά πειστήρια, όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet και ψηφιακά μέσα αποθήκευσης.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα